Takk for Odelsjenta, Anne Marie!

Odelsjenta 50_omslagsforsideKjære Anne Marie,

Takk for alle årene med Odelsjenta!

Hele femti bøker har det blitt! Det er ganske nøyaktig åtte år siden du tok oss med til Valdres og praktgården Gilstad. Den gangen var Kristin ung, og faren tvang henne til å gifte seg med Torleif Mo. Men skjebnen er lunefull, og også Kristin fikk til slutt den hun elsket. Senere har vi fulgt henne i sorg og glede, vi har blitt kjent med barn og barnebarn, tjenestefolk, tatere, lensmann og prest. Fra 1870 til 1923.

Livets gang heter siste bok. Jeg krysser fingrene for at Kristin klarer å få skikk på villstyringen Lars, og at det går bra med gården Gilstad. Jeg er neppe alene når jeg sier at jeg synes det er vemodig å ta farvel med Kristin, Kjellaug, Ragna og alle de andre.

Det har vært en glede å følge deg gjennom femti bøker, Anne Marie! Jeg ønsker deg lykke til med Julie!

Beste hilsen fra Berit (Anne Maries redaktør)

odelsjenta  odelsjenta-26  Odelsjenta 42

0 kommentar(er).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *