Min uke – redaktør Lisa

Hvordan ser uken ut for en som jobber med NorskeSerier? Vanligvis er det forfatterne som forteller om uken sin i dagbok-spalten vår, men her får du et lite innblikk i redaktør Lisa Svendsens verden. Hun jobber hardt for at du alltid skal ha noe spennende å lese!

Mandag
Det aller meste av tiden min som redaktør brukes til manusarbeid. Jeg er redaktør for flere serier, og hver eneste bok skal bearbeides av meg. I dag sitter jeg med Misteltein 20, og det er en fryd å lese alt det Elisabeth har funnet på. Samtidig svarer jeg på mailer som kommer inn i løpet av dagen. Den som haster mest er fra trykkeriet. De må ha Jordbærdamene 10 godkjent av redaktøren. Alt ser bra ut, så da kan boken trykkes. Også har jeg et hemmelig oppdrag i dag: Jeg skal sende kontrakt til to forfattere for serier som kommer. De har levert forslag til serier og utkast til første bok. Vi har vurdert dem her i redaksjonen og gleder oss til å jobbe videre med dem. Det blir spennende!

Serier
Mine serier. Er de ikke fine?

Tirsdag

Misteltein
Alltid hyggelig å jobbe med Misteltein.

Tirsdag morgen får jeg omslaget for Misteltein 19 av designer. Det er helt nydelig, og det må jeg lese korrektur på før jeg godkjenner. Tilfeldigvis mottar jeg satt manus for samme bok samtidig. Satt manus betyr at teksten er satt opp slik den skal være i den trykte boken. Dette manuset printer jeg ut og tar med ned i resepsjonen vår. Der passer Wenche på manuset før korrekturleser henter det senere på dagen. Jeg liker å komme ned i resepsjonen, for Wenche er så blid og hjelpsom.

Resepsjonen
Wenche og jeg i resepsjonen.

Onsdag 

Soloppgang
Mail fra Jorunn til meg.

Jeg får mail av Jorunn med spørsmål om omslaget på Soloppgang 31 er ferdig. Det er så koselig å få mail av forfatterne mine, og Jorunn følger alltid med på det som skjer. Jorunn har nemlig sin egen hjemmeside der hun selv legger ut omslagene og baksidetekstene til bøkene og forteller om seg og seriene sine. Jeg sjekker om omslaget er ferdig, og, ja, det er klart. Jorunn har allerede sett utkast og hjulpet illustratøren med å få alt riktig, men nå sender jeg henne det endelige omslaget. Det er en stund til denne boken er i salg, men dere skal få en sniktitt likevel:

Soloppgang31_CD
Omslagene på Soloppgang har en helt spesiell stemning.

Torsdag
Vi finner på mye moro i forlaget, og da vi lanserte Jordbærdamene, handlet alt om jordbær. Tittelen var Synnøves geniale idé, og vi delte ut jordbær ved boklanseringen, hadde jordbærgaver som abonnentstilbud og ga leserne jordbærretter og jordbærluer. Men det ingen visste, var at markedssjef Ingunn også sørget for at jeg fikk et par jordbærsokker. Og de har jeg på meg i dag. Søte, ikke sant?

Jordbærsokker må man ha når man koser seg med Jordbærdamene. Omslagene skal ligne litt på reklamer fra 50-tallet, og det gjør de virkelig!
Jordbærsokker må man ha når man koser seg med Jordbærdamene. Omslagene skal ligne litt på reklamer fra 50-tallet, og det gjør de virkelig!

Fredag
Min avdeling har kjøkkentjeneste i oktober. Da rydder vi kopper og glass inn og ut av oppvaskmaskinen. Jeg har svært effektive og flinke kollegaer som er raskt ute med å rydde, så det er ikke alltid jeg rekker å hjelpe til, men i dag fikk jeg gjort en liten innsats.

Før
Før …
… og etter.
… og etter.