Spania-hilsen fra Ellinor

Etter to uker i min lille casa i Nerja på Solkysten, er det bare å slå fast: Her får jeg den rette skriveroen. Det har vært deilige uker – og enda har jeg to uker igjen! Tenk det, dere!

Det beste av alt er været. I forfjor var jeg her på samme tid, i like mange uker, og da regnet det i fire uker. Jeg hadde vel to dager sol. Denne gangen har det vært full sommer med langt over 20 grader og sol, hver dag. I november! Jeg både liker og ikke liker det. Det er jo ikke som det skal være. Det er jo vinter her også! Men ettersom jeg ikke kan gjøre så mye med det her og nå, må jeg innrømme at jeg nyter det.

IMG_7958  IMG_8049

IMG_8024  IMG_8011

Jeg kjørte en tur til Altea, nord for Benidorm, i forrige uke. Jøsses, for et godt utbygd veinett de har her nede. Motorveier der det virkelig går an å feie unna. Hadde det vært sånne veier hjemme, kunne jeg dratt på helgebesøk til Mo (barndomsbyen min) stadig vekk. 50 mil på fire timer, da går det an å kjøre på langtur.

Men vet dere, nordmenn i Albir, de har virkelig startet julen på forskudd. På flere av restaurantene var det tilbud om julelunsj og julemiddag med ribbe og pinnekjøtt og alt som dertil hører. Og selvfølgelig sto det skrevet på norsk. Man er da i Spania, må vite! Jeg vet ikke, jeg … Jeg synes heller vi nordmenn skal lære oss spansk og adoptere litt av den spanske kulturen og matvanene når vi først er her. Norge har vi jo hjemme. Men hver sin lyst.

IMG_8043  IMG_7982

I dag skal jeg ha besøk fra Drøbak. Lunsjbesøk. Det blir koselig. Så får skrivingen vente til i kveld, når solen synker og roen senker seg. Godt å ha fleksitid. Det er bare en av fordelene med å være forfatter. Jeg føler meg privilegert som har fått dette kallet, og jeg takker han der oppe hver dag, ikke bare for jobben min, men for hver nye dag som har vært en god dag. Det er jo ikke selvsagt. Livet byr på både medgang og motgang, og noen dager kan være vanskelige å komme gjennom. Derfor synes jeg det er så viktig å legge merke til, og kjenne på det, når kvelden kommer og dagen har vært god. Og så være glad og takknemlig for det.

Og nå ser det ut som jeg går mot en ny god dag her nede i min lille casa. Solen skinner i hvert fall, og både himmel og hav er blått og nydelig!

Ha en fin dag, alle der hjemme.

Hilsen Ellinor

IMG_8083