Fra spansk fruktgård til norsk småbyidyll

LivAlmendingenEtter fjorten år under Spanias sol har jeg plantet røttene i Norges eldste by, Tønsberg! Våre to tenåringssønners skolevalg gjorde beslutningen enkel, selv om det ble mye nytt for dem. Yngstemann fortalte ivrig på skolen at det hadde vært snø på bilen vår en morgen. Læreren sa vennlig at det heter rim – et ukjent ord for en «spanjol».

For meg går mye av tiden med til det jeg liker aller best: å skrive. Innimellom legger jeg ut på små oppdagelsesferder i byen. For en fryd å oppdage gamle, rare strøk som Gråbrødregaten! Og så har Tønsberg et fantastisk bibliotek (med verdens beste kaffe og kanelboller …).

Blir en av oss grepet av hjemlengsel, rusler vi bare en tur ned på brygga. Båtdur, salt sjø og den fargerike turistvrimmelen, har et hint av spanskekysten i seg. Dermed kan vi tilfreds vende tilbake til taksvale-leiligheten vår midt i byen, med utsikt til Slottsfjellet.

Jeg får fortsatt hyggelige henvendelser fra dere lesere, mange med spørsmål om når neste serie kommer. Gjett om jeg gleder meg til å dele mine nye venner og deres spennende historie med dere! Men det eneste jeg kan røpe foreløpig, er at den ikke er fra middelalderen, men at lanseringen nærmer seg.

Ha en herlig førjulstid, alle sammen!

Klem fra Liv

1

2

3