Min uke – Martine Strømsnes

Hvordan ser en vanlig uke ut for en serieforfatter? Det prøver vi å gi deg svaret på i denne spalten! Denne uken er det forfatteren av Sølvbåndet, Martine Strømsnes, som har skrevet dagbok. Her er Martines rapport fra uke 48! 

Mandag
Dagen startet med en flytur hjem til Sortland. Jeg flyttet til Vesterålen i august, og begynte i jobb her. Det var spennende og nytt, men det betydde dessverre også at jeg måtte flytte fra min kjære mann. Forhåpentligvis kan han snart flytte etter meg. 🙂 Jeg har vært på langhelgbesøk, men nå venter striskjorte og havrelefse tilbake på jobb. Korter ned ventetiden på flyplassen med den etterlengtede fjerdeboken i krigsseilerserien til Jon Michelet. Mandagskveldene betyr også Broen, og i dag var intet unntak.

Mandag

Tirsdag
I høst fikk jeg meg jobb som jurist på teknisk etat i Sortland kommune. En veldig spennende jobb som jeg trives godt i. Siste bok av Sølvbåndet ble skrevet tidligere i høst, og nå er det helt annen skriving som står på dagsordenen. Det er sterk kontrast til å klapre manus på macen, for her på kontoret har jeg hele fire skjermer. Og ja, jeg bruker faktisk alle sammen. Etter jobb gikk jeg på kundekveld hos min favorittbutikk her på Sortland – Den blå tråd. Der fikk jeg hamstret litt garn (som om jeg trenger mer), og litt julegaver.

Tirsdag

Onsdag
I dag var det på tide med en ryddesjau hjemme. Nå til helgen skal det jo pyntes til advent, og da er det kjekt at leiligheten er ryddig og klar. Etter rydding fortjener man å sette seg ned med koftestrikk. Jeg holder faktisk på med tre forskjellige kofter om dagen, men denne synes jeg er ekstra fin. Forhåpentligvis blir den snart ferdig, for dette er jo en skikkelig julekofte.

onsdag

Torsdag
Langdag på jobb, men en liten selfie er det jo alltid tid til. Spesielt når man har på seg genser man har strikket selv. Jeg teller ned til helgen, for det er sannelig første adventshelg som står for tur.

torsdag

Fredag
I dag kom julepynten på kontoret frem. Jeg passet på å dekke til en nokså avblomstret orkidé med en julekurv. Etter jobb hadde jeg ambisjoner om både julegavehandel og leilighetsvask, men endte med å sove litt på sofaen, høre på lydbok og strikke kofter. Noen ganger må man bare unne seg sånne kvelder.

Fredag

Lørdag
Øvingshelg med Vesterålen teater. Vi er i gang med å sette opp stykket Kalenderpikene, og jammen fikk jeg en liten rolle der, jeg også. Storkoser meg med det, og lærer masse nytt. Kvelden gikk til julevask og pynting. Jeg er et skikkelig julemenneske, og klarer ikke å vente så lenge med å pynte med rødt, selv om det ennå egentlig bare er advent.

Lørdag

Søndag 
Første søndag i advent. Adventsgrisen er på plass og første lys er tent. Noen timer øving med teatret ble det også tid til, innimellom all adventskosen. Jeg har sett Amalies jul og Vertshuset Den Gyldne Hale (som vekker fjerne barndomsminner). På søndagskveldene er det også alltid godt å legge seg litt tidlig med god pysj og en bok. I morgen håper jeg å våkne til snø!

Søndag

0 kommentar(er).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *