Det er i alle fall min mening. Dette er julens godbit – som konfekt å regne. Kjempelett å lage, gjerne i dag, og kaken kan også fryses.
Du trenger:
375 g kokesjokolade
1 1⁄2 pk kokosfett (delfiafett)
6 ss sterk kaffe
4 stk egg
4 ss sukker
12 stk søt kjeks (gjerne «Per»)
ca. 150 g kulørt marsipan i tynne skiver
2 pk gelétopper (á 100 g)
- Kle en liten smurt brødform, ca. 1,5 liter, med matpapir.
- Ha kokesjokolade og delfiafett i en bolle og sett den over en kjele med vann på svak varme (vannbad). Tilsett kaffe når sjokoladen og fettet har smeltet.
- Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett sjokoladeblandingen og bland godt til en jevn røre.
- Legg røre, kjeks og marsipan lagvis i formen. Pynt med gelétopper. Sett kjølig til den er stiv, gjerne over natten.
- Server delfiakake i tynne skiver. Tørk gjerne av kniven for hver skive du skjærer for å oppnå penest resultat.
Nam!