Husmødrenes glanstid

Jordbardamene1Har du begynt å lese Jordbærdamene av Synnøve Eriksen? I Synnøves herlige serie tas du med til 1950-tallets glanstid, en tid da husmødrene regjerte og det moderne hjem sto i fokus. Dette kan nok virke litt fjernt for de som vokser opp i dag, men heldigvis finnes det morsomme og informative filmer som lar oss mimre tilbake til husmødrenes tiår.

De såkalte Husmorfilmene var en egen filmsjanger, der folkeopplysning, reklame og underholdning var blandet sammen til en helaftens kinoforestilling. Filmene skulle forberede husmødrene på sin nye tilværelse, og man fikk tips til hvordan hun skulle styre husholdet på best mulig måte.

Filmene gikk på kino på hvert år fra 1953 til 1972, og her kan du se glimt fra noen av dem:

KNALLTILBUD PÅ JORDBÆRDAMENE

Har du lyst til å lese Jordbærdamene? Fra 1. til 15. desember har vi knalltilbud på serien! Bli abonnent og få bok 1, 2 og 3 + en valgfri bok GRATIS. Klikk her for å abonnere.

Jordbærdamene_Desembertilbud