O for en glede!

I disse dager er jeg på førjulsturné med barneteater. Nær 40 forestillinger skal gjøres unna før det blir julefri. Slitsomt, jo, men det gir også mye; det er rett og slett en glede å reise rundt og spre førjulsstemning. Gleden består av å treffe fine folk, små og store, få se mer av Norge, og få lov til å gjøre noe jeg syns er veldig gøy; å spille teater. Det er godt å komme seg ut av kontorbula, la hodet få fri fra Livets lenker og gjøre noe helt annet.

Årets førjulsturne har gått fra Gudbrandsdalen til Sørlandet, innom Ryfylket, Hardanger og Østlandet. Mens vi var vestpå var vi innom Bergen og Betanien barnehage, hvor vinneren av NorskeSeriers konkurranse, hvor man kunne vinne en Heksagon-forestilling, befant seg. Mormor Astrid i Bergen hadde foreslått Betanien, der barnebarnet Christoffer går, og mandag 30. november var det stor stemning og mye moro da Heksagon og Boboz ankom barnehagen med forestillingen Heksagon og julestria, basert på barneboka Heksagon og skyggene.

christoffer, boboz og heksagon
Christoffer, Boboz og heksagon: Mormor Astrid hadde nominert Betanien barnehage, der barnebarnet Christoffer går, som vinner av NorskeSeriers konkurranse, og gjett om det var en herlig glad gjeng med barn som møtte oss!

Figurene Heksagon og Boboz har fulgt meg fra 2001, da den første barneboka om Heksagon utkom og jeg fikk ideen om å gjøre bok til teater. Seks ulike produksjoner har det blitt, og snart 2000 spilte forestillinger landet rundt.

Det er trivelig å være på turné, særlig fordi mannen min Pål er med i forestillingene. Det blir mye kjøring på vinterglatte veier og mange timer i bil, men vi to har nok å snakke om, og selv om turnélivet innebærer mer enn det å spille i selve forestillingene, er vi begge enige om at det er mer slitsomt å være hjemme. Når vi ankommer et spillested må utstyret bæres inn, sceneteppe monteres, lyd og lys kobles, alt av rekvisitter skal på plass, lydprøve, på med kostyme/sminke, ta imot publikum, spille forestilling, snakke med publikum etterpå, skifte, kline av teatersminken, rigge ned, pakke sammen, bære ut og reise videre. Ofte har vi flere forestillinger på samme dag og på forskjellige steder.

heksagon og boboz venter på unga
Alltid like spennende å vente på dagens publikummere!

Nå er vi godt over halvveis i turnélista. Dombjellerislinga har festa seg solid i pannebrasken, og det føles som om jeg har strødd ut et halvt tonn glitrestrø, men selv om jeg pynter juletre i hver forestilling, skal jeg nok omsider få pynta et hjemme også.

Ønsker dere alle en god førjulstid videre!

Hilsen Christin Grilstad Prøis

Her er resten av turnélisten vår – du er hjertelig velkommen!

 • 08.12 Hvalerhallen kl 9.00
 • 08.12 Floren skole, Kirkeøy, kl 11.00
 • 08.12 Åttekanten skole, Vesterøy, kl 13.00
 • 09.12 Galleberg barnehage kl 10.00
 • 10.12 Tømmerås skole kl 09.30
 • 10.12 Tangen skole kl 12.00
 • 11.12 Hof bibliotek kl 10.00
 • 12.12 Nittedal bibliotek kl 11.00 og 12.30
 • 13.12 Skedsmo bibliotek kl 14.00
 • 16.12 Tofte kino, kl 11.00
 • 16.12 Tofte, Gulspurven barnehage kl 14.00
 • 19.12 Lena, Toten folkebibliotek kl 12.00

 

foss odda
Foss i Odda: Hver gang vi ser en foss, roper jeg: STOPP. Fossefall er altså det vakreste jeg vet.
chr og pål foss
Trivelig å være på tur. Om tida tillater det, svinger vi alltid av veien når vi ser et severdighetsskilt. Det er ikke alltid like lett å finne/skjønne hva som er severdigheten, men her var det ingen tvil: Gammel bro med tilhørende kvernstue.
utsikt hardangerfjorden
Å være på tur i Norge gir store opplevelser. For hver sving som rundes, hvert strekk som tilbakelegges, åpenbarer nye skuer seg. Her Hardangerfjorden en tidlig morgen.
ryfylke fjell
Tre hundre mil er tilbakelagt med et smil. Kan man annet når det er så mye vakkert å se på?  Bildet er tatt i Ryfylke et sted.
bak scenen
Blir litt julekos bak sceneteppet.