Svenske «Bruna bröd»

Lyst til å prøve en ny kakeoppskrift denne jula? Hvorfor ikke prøve Yvonne Andersens (forfatteren av Årringer) oppskrift på svenske «Bruna bröd»? Yvonne forteller at julekakene er av en gammel oppskrift, og de er ikke vanlige i Norge. Veldig gode kaffekaker med en krydret smak av jul! 

Slik gjør du:

225 gr margarin og 212 gr sukker røres hvitt.

Tilsett 1 ss sirup, 2 ts kanel, 2 ts kardermomme, 1 egg, 1 ts natron og 212 gr hvetemel.

Deigen lages dagen før bruk. Den skal stå kjølig, men IKKE i kjøleskapet.

Rulles ut i en lang pølse og skjæres i biter, som dyppes i hvitt perlesukker (fås kjøpt i Sverige) og legges på stekeplate med bakepapir.

Stekes midt i 180-200 grader. Skal bli lysebrune.

Det lønner seg å steke en prøvekake av deigen før den rulles ut. Flater den seg for mye ut i ovnen, må det has i mer mel i deigen.

i285978589336641495._szw1280h1280_