Julehilsener fra Christin, Jane, Martine, Anne-Lise, Liv og Jeanette

Seriene vi utgir er ingenting uten dere lesere, og forfatterne våre ønsker derfor å sende en ekstra hilsen til dere nå i julen. Her er årets julehilsener fra Christin Grilstad Prøis, Jane Mysen, Martine Strømsnes, Anne-Lise Boge, Liv Almendingen og Jeanette Semb.

Heksagon2CHRISTIN GRILSTAD PRØIS:

Kjære leser,

Etter å ha pyntet juletre flere ganger daglig de siste ukene i forbindelse med barneforestillinger, ser jeg frem til jul og fridager. Ingenting er så hyggelig som julelys, appelsiner, pepperkaker og fritid sammen med familien.

Måtte julen 2015 bringe med seg et stille pust av fred for verden og for deg som leser disse ordene akkurat nå.

Gode juleønsker fra Christin Grilstad Prøis.

 

JANE MYSEN:

27. november pyntet jeg til jul. Da arrangerte jeg nemlig julebord for noen av mine nærmeste venninner. Siden da har jeg hygget meg med juletreet og nissene som står og kikker på meg fra alle steder i huset. Gavene er pakket inn, og hver morgen kikker jeg spent ut av vinduet, hvor det er litt hvitt, men mest isete og glatt. Hvor blir all snøen av? Den er det eneste som mangler, og jeg tenker på min barndoms jul med to meter høye brøytekanter og en gradestokk hvor kvikksølvet krøp så langt nedover at det knirket i snøen da man gikk.

Julen kommer uavhengig om det blir hvitt ute eller ikke, og nå skriver jeg liste over maten jeg skal handle inn, som ribbe, julepølser, medisterfarse osv. Kongerøkelsen har jeg allerede luktet på – den hører også høytiden til. For meg er julen den beste tiden på året. Jeg nyter hvert minste øyeblikk, og lar julemusikken fylle hele huset.

Jeg ønsker leserne av Flammedans og alle andre en riktig god jul.
Måtte feiringen bli en god erindring å skrive ned i minneboken.
Måtte dere får alt dere ønsker dere av kjærlighet og glede.

Et dryss med juleklemmer fra Jane Mysen.

Meyer2


MARTINE STRØMSNES:

Jeg elsker desember. For meg begynner julen og julekosen første adventshelga. For meg er julen mer enn en høytid. Julen er en av mine hobbyer. Jeg bruker mye tid året rundt på å planlegge årets gaver, innpakking, lage kalender til Øystein og mine tre søstre, og tenke ut hva jeg skal bake i år. Jeg elsker å gå på julemarked, drikke gløgg på tur, se på julepyntede gater og se i butikkvinduer. I år skal jeg og min samboer tilbringe førjulsdagene hos mine foreldre på hytta, og julaften og romjulen hos mine svigerforeldre. Jeg gleder meg mer enn ord kan beskrive.

Martine
Den skumle nissen, som til syvende og sist egentlig er Martines favorittnisse.

 

ANNE-LISE BOGE:

Jeg ønsker alle mine trofaste og tålmodige lesere en riktig GOD JUL og et GODT NYTT ÅR.

Takk for alle hyggelige og positive meldinger og mail, som betyr så mye for meg – og som jeg setter så stor og takknemlig pris på.

Juleklem til dere alle fra Anne-Lise.

boge
Anne-Lises nissehjørne.

 

LIV ALMENDINGEN:

Kjære alle lesere!

I vårt land er vi fortsatt så heldige at vi kan gå julen lyst og trygt i møte. Dette året har jeg bare ett ønske på julegavelisten: Tid til ettertanke – uten mobilen i hånd, facebooksiden åpen og nyhetene som strømmer blodrøde fra tv-apparatet. Jeg ønsker meg rett og slett et pusterom der jeg kan hygge meg med dem jeg er glad i, men også åpne hjertet for smågutten som er ny i gaten, og de tynnkledde mennene som står i en ensom klynge på torget.

Med ønsker om en velsignet jul!

Liv.

8
Et julepyntet Tønsberg.

 

JEANETTE SEMB:

Kjære lesere,

Jeg sitter her på kontoret mitt en dag i desember, og skriver en hilsen til dere. Gata vår er pyntet til jul med julelys på hver en busk. En pakke til et av barna, kom på døren nå for litt siden. Jeg begynner å fylles med julestemning, til tross for at været er grått og snøen mangler. Men etter flere snøløse desember, har jeg begynt å venne meg til det. I Drøbak kommer snøen etter jul, sånn er det bare. Til tross for at det er her julenissen bor.

Jeg liker denne tiden på året, selv om jeg også synes den kan være stressende. Det er mye man skal gjennom på kort tid, manus skal leveres, julekort skal sendes, julegaver kjøpes eller lages, julematen skal i hus. Og så er det alt det andre på toppen av det. Vinduene våre burde absolutt ha fått en vask! Jeg burde ha ryddet ut av de siste flytteeskene i garasjen, det er tross alt ett år siden vi flyttet inn i nytt hus. Men jeg har laget meg en gjøremålsliste, med en prioritering på hva som er viktigst. Og så får vinduspussen, og eskene i garasjen, heller vente til alt det andre er unnagjort. Sånn er jeg. Det er ingen krise med litt møkkete vinduer. Vi ser fint ut av dem likevel. Men hvis ikke julekortene blir sendt i tide … huttetu, det ville gitt meg kvaler. En annen ville kanskje tatt fatt på vindusvasken først, hi hi, vi er forskjellige og godt er det.

I år som i fjor, og som alle år før der igjen, skal vi feire julaften hjemme hos oss selv. Etter at mannen min og jeg fikk barn, har vi alltid feiret julaften hjemme. Og så kan heller den som vil, komme hjem til oss. Julaften er den hyggeligste dagen i året. Vi våkner, tar det med ro, ser på Reisen til julestjernen og Tre nøtter til Askepott. I år blir det en forbedret versjon, med sterkere farger har jeg hørt. Som barn elsket jeg Tre nøtter til Askepott. Jeg drømte meg bort i det vidunderlige eventyret. Prinsen var den kjekkeste som fantes, Askepott den aller vakreste …  Barna mine er nok ikke like fascinert av den som jeg var da jeg var barn, men de sitter som klistret til skjermen de også. Det har blitt en tradisjon, og noe barna gleder seg til.

I skrivende stund holder jeg på med bok 24 av Skjærgårdsliv. Der er det sol og sommer, men likevel masse dramatikk. Noen tusen ord gjenstår før jeg er ferdig med manuset og kan levere det til den ene av redaktørene mine. Cliffen er klar, jeg må bare spisse den ytterligere. Tror den blir fryktelig spennende, men det gjenstår å se. Kanskje er det bare jeg som synes det :).

Ønsker dere alle, kjære lesere, en hyggelig jul, og alt godt for det nye året.

Beste hilsen fra Jeanette Semb.

2024586
Tre nøtter til Askepott