En liten prat med Sigrid

Det er bare fire korte uker til Hjertets røst av Sigrid Lunde lanseres, så vi har tatt en kort prat med Sigrid om hennes nye serie.

Hjertetsrøst1Gratulerer med Hjertets røst, din nye serie! En gripende tittel som lover mye.

– Tusen takk. Ja, jeg synes det er en fantastisk serietittel, takket være forlaget. Jeg er så heldig at jeg samarbeider med verdens beste redaktør og konsulent.

Vi synes å huske at du skrev et etterord i siste bok i Jordmoren. At etter dette maratonløpet, 66 bøker er tross alt mange bøker, skulle du bare la ‘humla suse’ og slappe av?

– Den serien var en stund landets lengste serie gjennom alle tider. Den ble mye, mye lenger enn planlagt, siden leserne var så trofaste. Men jeg orket ikke å ligge på latsiden lenge. Så her er vi tilbake på Storset gård.

Man må kanskje ha lest Jordmoren for å få fullt utbytte av Hjertets røst?

– Nei, denne serien står på egne ben.

Jordmoren-elskere vil kanskje kjenne igjen visse navn?

– Den observante leser vil oppdage at vår hovedperson, Gjertrud, var gammeljordmoren i Jordmoren. I Hjertets røst får vi vite mer om hennes liv. Hun er en ung kvinne som har problemer med å klare seg uten ektemann, det var ikke lett på den tiden selv om man var jordmor.

Du har lagt vekk dialekten i Hjertets røst?

– Jeg liker å skrive dialekt, men det er vanskelig å skrive sæterdalsk. Jeg håper ingen savner det!

Du skrev Jordmoren i et forrykende tempo?

– 66 bøker, det er 16 tusen sider eller tre og en halv millioner ord. Jeg forstår nesten ikke hvordan jeg klarte det. Jeg skriver nok ikke like fort lenger. Men en god serie skal det bli, så velkommen til Gjertruds verden!

Hjertets-røst_Nyhetshjul