Rask å lage, sunn og nydelig god! Også for den som ikke er så veldig glad i fisk.
Du trenger:
- 1 fennikel i strimler
- 1 gulrot i strimler
- 100 g sellerirot i strimler
- 2 ss smør
- 2 dl tørr hvitvin
- 2 dl fiskefond
- 6 dl kremfløte
- 2 ss tomatpuré
- 200 g laksefilet skåret i terninger
- 200 g torskefilet skåret i terninger
- salt og pepper
- 100 g rensede reker
- 2 ss hakket frisk bladpersille
Fres grønnsakene i smør, tilsett hvitvin og fiskefond og la det koke i 10 minutter
Tilsett kremfløte og tomatpuré og kok videre i 5 minutter.
Tilsett fisketerningene og la dem trekke så vidt under kokepunktet i 2–3 minutter.
Smak til med salt og pepper.
Pynt med reker og persille.
Oppskriften er fra Frisk med lavkarbo, Selskap og helg av Sofie Hexeberg og Hanne Riise.