Italiensk grønnsakssuppe

Jeg kan ikke tenke meg noe bedre enn en god, varm suppe på kalde vinterdager. Favoritten er denne grønnsakssuppen med inspirasjon fra vakre Italia. Enkel å lage og deilig duftende!

Du trenger:

  • 1 løk
  • 4 poteter
  • 2–3 gulerøtter
  • 1 sellerirot
  • 1 brokkoli
  • 1 boks hele tomater
  • 2 terninger med grønnsaksbuljong
  • 2–3 dl pasta
  • 1 boks hvite bønner
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 neve frisk basilikum
  • parmesan-ost

Målene er omtrentlige. Du kan selv variere mengden av hver ingrediens og hvilke ingredienser du vil ha oppi.

Hakk løken, skrell grønnsakene (poteter, gulerøtter, sellerirot, brokkoli) og del dem i biter. Fres løken i en kjele. Legg grønnsakene i kjelen sammen med tomatene og kraften fra boksen, og fyll så på med vann slik at alt er dekket. La det koke under lokk til potetene er myke (10–20 minutter). Putt pastaen i kjelen og kok til den er spisemyk (al dente). Mot slutten av koketiden tilsetter du hvite bønner, presset/hakket hvitløk og smaker til med salt og pepper. Når suppen er ferdig, rører du inn hakket basilikum. Riv parmesan-ost over hver tallerken, og servér med godt, hvitt brød til.

Buon appetito!

Friske farger i kjelen
Friske farger i kjelen