Leserfest i Tromsø med Ellinor – selv uten nordlys

Ellinor Rafaelsen reiste til Tromsø for å møte noen av sine lesere i byen – og for å ta med lesere fra andre steder til Kornelias og Katrines hjemby. Og med et lite håp om å se nordlyset. 

Ellinor på Gardermoen
Ellinor på vei til Tromsø for å møte lesere.

En gruppe Ellinor-fans og lesere av Veien hjem samlet seg til en hyggelig lunsj i Polarias kafeteria. Ellinor viste bilder og fortalte om sine reiser og serier. Og de er mange! Ellinor har besøkt 55 land, og hun er nå i gang med sin åttende serie – norgesrekord. Noen nikket gjenkjennende da Ellinor fortalte om sin oppvekst i Mo i Rana og om sin utferdstrang, som hun har overført til alle sine hovedpersoner. Nordlysets døtre, Farsarven og Annas skjebne var kjent. Og selvsagt Polarnetter, siden vi var i Tromsø – nærmeste havnen for dem som reiser til Svalbard.

Da Ellinor kom til sin nåværende serie, Veien hjem, ble hun avbrutt av tre «berbere» som kledde henne opp som en marokkansk kvinne. En del av handlingen i Veien hjem foregår i Marokko, og her fikk leserne en livaktig fortelling om hva som møtte Kornelia i det fremmede landet. Leserne fikk også med seg marokkansk krydder, og en deilig duft spredte seg i lokalet.

Litt senere på kvelden møttes lesere, forfatter og forlagsfolk for å jakte på aurora borealis. Nordslysturismen har blitt stor industri i Tromsø, og gruppen ble sendt av gårde i buss sammen med turister fra Europa og Asia til en «base camp» med gode muligheter for nordlys. Akkurat denne kvelden var Aurora blyg, og gjemte seg bak et tettere slør av skyer. Men neste dag, da Ellinor var på vei til flyplassen, var det fullt lysshow på polarhimmelen.

Men uansett: Hyggelig var det, og lesere av NorskeSerier har enda en gang fått en ekstra dimensjon til lesingen.

Veien hjem-bok
I Tromsø leser man Veien hjem. Her er det dekket til leserfest.
Ellinor forteller
Ellinor Rafaelsen har et foredrag og bildespill kalt «Ellinors serier og reiser». Ta kontakt med NorskeSerier, så kan kanskje Ellinor komme til dere også.
På Polaria
Lesevenner på Polaria, et spennende sted i Tromsø som har både kafeteria, utstillinger og akvarier med polare fisker og sjødyr.
Marokkanske drakter
Ellinor blir kledd som marokkansk kvinne av sin redaktør Berit, mens forlagssjef Tomas i «faukhia» forteller. Mohamed Afourir, marokkaner og faktakonsulent på serien Veien hjem skimtes lengst til venstre i bildet.
Marokkanske drakter
Ellinor Rafaelsen, Berit Haugo Afourir og Tomas Algard kledd slik Kornelia møtte folk i Marokko.
Marokkansk krydder
Redaktør Berit hadde med seg marokkansk krydder til de fremmøtte.
Jakten på nordlyset
På kvelden jaktet Ellinor og leserne på nordlyset fra en base langt ute på fjellvidda.
På vei hjem fikk Ellinor endelig oppleve nordlyset i Tromsø.
På vei hjem fikk Ellinor endelig oppleve nordlyset i Tromsø.

Foto: Berit Haugo Afourir, Mohamed Afourir, Ingunn Sandaker

På NorskeSeriers nettside kan du lese mer om Ellinors serier og bestille første bok i seriene helt gratis.