Mimremat: Lungemos på Bjørgs måte

lungemos-bitDet er mange middagsretter som har gått i glemmeboken, mat som dagens ungdom aldri har smakt og kanskje aldri kommer til å smake. Lungemosen er en slik rett, og som med årene har fått et dårlig rykte.

Kanskje er det på grunn av navnet, for smaken er det i hvert fall ikke noe i veien med! Retten er laget av hakket eller malt innmat, tradisjonelt lunger, hjerte og kjøtt av grisehode, og den krydres med ingefær, nellik, allehånde og muskat.

En lettvint rett som du burde gi en sjanse, sånn liker jeg den:

Kok pasta, stek lungemos og hakket løk i en panne, ha i en sprut ketchup eller litt tomatpure. Salt, pepper og oregano. Når lungemosen og løken er stekt, er pastaen ferdig – bland sammen. Ikke la mosen steke seg tørr, da har du i litt vann. Server gjerne kokte gulrøtter til – eller noe annet du er glad i. Noen liker litt rørt tyttebær til også, eller tyttebærsyltetøy om du har.

Vel bekomme!