Sølvbåndet har nådd sin endestasjon

Grovbarkede rallarer med sjarmerende smil under bredbremmede hatter. Eventyrlystne kokkejenter. Skjenkestuer, der umoralen florerer. En pietistisk kvinneforening som lurer i bakgrunnen. Det var dette som inspirerte Martine Strømsnes til å skrive sin første romanserie, Sølvbåndet. Nå må vi ta et vemodig farvel med hennes fengslende univers, med siste bok: Endestasjon.

solvbandet1 Solvbandet6 Solvbandet13 Solvbandet15

Martine Srømsnes
Martine Strømsnes

Som Narvik-jente hadde Martine lenge drømt om å dikte sin historie om menneskene som bygget Ofotbanen, til byen som den gang bar det romantiske navnet Victoriahavn. Og det har hun klart! Gjennom femten bøker har vi fulgt modige Maiken, som ble rallarkokke på jernbaneanlegget langt oppe i fjellene. Vi har blitt kjent med søsteren hennes, Agnes, som til familiens skam har valgt en helt annen løpebane, som eierinne av den lugubre Varmestuen. Og ikke å forglemme de barske rallarene, de hovmodige ingeniørene og de få barna som prøver å finne sin plass i den provisoriske anleggsbyen.

Takk, Martine, for at du har gitt oss historien din!

Hjertelig hilsen redaktør Ida Helene

PS: Har du ennå ikke lest Martines serie fra Nordland? Du kan bestille Sølvbåndet 1 helt gratis på nettsiden vår.