Oppskrift: Nydelig, marokkansk kyllingrett


Inviteres du til lunsj i Marokko, er det stor sannsynlighet for at du får servert kylling. Sammen med kyllingen får du gjerne hjemmelaget frites, salat, og rikelig med brød. Bismillah!

Du trenger:
2 kyllinglår
olivenolje
1–2 løk skåret i tynne skiver
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
noen tråder safran eller litt gurkemeie
2 ts ras al hanout (eller 1 ts ingefær og litt kanel)
rikelig med hakket, frisk koriander
oliven
sitron

  • Hell godt med olivenolje i en tykkbunnet kjele. Brun kyllinglårene på den ene side. Snu dem og legg i ca. halvparten av løken.
  • Når kyllingen er ferdig brunet på den andre siden har du i resten av løken, salt, pepper og ras al hanout. Hell over kokende vann slik at det nesten dekker kyllingen.
  • La kyllingen koke på svak varme til sausen begynner å bli tykk. (Ca. 1 time, litt avhengig av hvor mye vann du har hatt i.) Legg i oliven, koriander og sitron de siste 5-10 minuttene.

Denne oppskriften er til 2 personer, men kan også lages med hel eller oppdelt kylling.

Vel bekomme!

Kylling_


Vinn ras al hanout-krydder til kylling! 

Lyst til å bruke ekte marokkansk krydder neste gang du lager kylling eller prøver denne oppskriften? Vi gir bort ras al hanout-krydder, direkte fra Marokko, til fem matglade lesere!

Alt du trenger å gjøre for å bli med i trekningen, er å legge igjen en kommentar til dette blogginnlegget, hvor du forteller oss hva hovedpersonen i Ellinor Rafaelsens serie Veien hjem heter. Vi trekker ut vinnerne blant alle som kommenterer. Vinnerne trekkes mandag 9. mai.

VINNERNE ER NÅ TRUKKET, OG DE HELDIGE ER: 

Bente Hagen
Mona Holsen
Sandra S.
Heidi Sandnes
Elizabet Lyngstad

GRATULERER!

0 kommentar(er).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *