Nydelige, fermenterte kefirvafler

Endelig har jeg funnet en oppskrift på vafler som smaker akkurat slik jeg vil at vafler skal smake! Oppskriften fant jeg i boka Fermentering. Mat og drikke for glade tarmer og gode smaker! I denne kokeboka fant jeg også en oppskrift på surmelk, slik min bestemor lagde da jeg var barn, og oppskrifter på surdeigsbrød og annen mat tilberedt på samme måte som i gamle dager; på den tiden flere av de norske seriene er fra.

Vafler2
Foto: Nadin Martinuzzi


Du trenger: 

1 l kefir
6 dl siktet fin spelt
4–6 egg
1 dl lønnesirup, honning eller litt tagatesse
1 ts kardemomme
½ ts salt
100 g smeltet smør
1 ts natron

  • Bland sammen kefir og spelt og la stå tildekket for fermentering i 8–12 timer.
  • Etter 8–12 timer blander du de øvrige ingrediensene (minus natron) inn i røra og lar den stå og svelle en stund, gjerne opp til en halvtime.
  • Rør inn natron, og du vil se at røra begynner å boble og fråde. Hvis det ikke er fres i røra, kan du tilsette 1 ts ekstra.
  • Da er det bare å steke i vei, i et godt smurt vaffeljern.

Kjøl ned vaffelplatene på rist med et klede over.

Det er lurt å steke opp hele røra med det sammen, eller innen få timer.

Oppskriften på kefirvaflene er hentet fra Fermentering. Mat og drikke for glade tarmer og gode smaker! av Gry Hammer.

Fermentering

0 kommentar(er).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *