Vårlig hilsen fra Frid

Kjære alle mine trofaste lesere,

Sønnavind 81 er i salg 6. juni!
Sønnavind 81 er i salg 6. juni!

Foran meg på skrivebordet har jeg et eggeglass med fire hvitveis og fem scilla, plukket i min egen hage.  Jeg elsker våren før alt ugresset kommer og jeg bare kan rusle rundt og iaktta de første blomstene som kommer.  To hestehov har klart å krype frem mellom asfalt og steintrapp, og midt på gressplenen, som er mer mose enn gress, dukker det opp gullstjerner, sukkerblomster og hvitveis.

Mens jeg rusler slik og nyter alle de første vårtegnene, går tankene til Elise og familien hennes. Året er 1947. Da var jeg selv tolv år gammel. Hvordan opplevde jeg å være barn like etter krigen? Søndagene var vi ofte hos mormor som bodde i Anton Schjøths gate 18. Søsteren min og jeg hoppet paradis i gaten utenfor.  Det var nesten ikke biler den gangen. I ferien dro vi til Eina, til hytta til min ugifte onkel. Den lå akkurat på samme sted som hytta til Leifs foreldre i Sønnavind. Den så faktisk akkurat maken ut inni også…! Og Margit het Nelly og var slett ingen «maneater».

Når jeg skriver, bruker jeg ofte steder hvor jeg er kjent. I Akersbakken 37, ved siden av Betanien sykehus, bodde mine to ugifte tanter. Gården ble overtatt av sykehuset, og for noen få år siden ble jeg bedt om å holde foredrag der. En av de eldre sykesøstrene husket mine to gamle tanter!

Og slik er min hverdag; skriving, foredrag, husstell,  små rusleturer i hagen, og nå venter jeg barnebarnet mitt hjem på perm fra militæret.

Ha en fin vår, alle sammen!

Klem fra Frid.

3 kommentar(er).
 1. Hei, takk for kjempefine bøker både i serien Sønnavind og Ildkorset. Et lite spørsmål. Jeg bor i Eidsvoll og har ofte lurt på om du har en spesiell gård i tankene her når du skriver om Ringstad gård ? Ønsker deg en deilig vår og sommer. Håper det fortsatt vil komme mange Sønnavind bøker 🙂 Unni

  28. mai 2016 kl 20:01
 2. Karin Tangeland Martinsen:

  En flott vår og sommer ønskes deg også Frid. Fortsett å skrive. Sønnavind er en utrolig varm og god serie og jeg gleder meg alltid til neste bok.

  28. mai 2016 kl 12:00
 3. Liv Heidemann:

  Riktig god vår,takker for flotteste serien jeg følger (Sønnavind)den har jeg nå fulgt fra 2005,og du skildrer menneskene og stedene så godt at det er som jeg er med I handlingen…mvh Liv

  27. mai 2016 kl 21:16

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Frid Ingulstad

Frid Ingulstad er en av Norges mest leste forfattere. Frid ble født i Oslo i 1935, og har skrevet alt fra barnebøker, nissebøker og faktabøker til historiske romaner. Tidligere har hun arbeidet som radiotelegrafist og flyvertinne.