Tante Livs vidunderlige ostekake

Jeg er litt rar, for jeg er ikke så veldig glad i kaker. Min mann synes jeg er helt tullerusk, for det går jo ikke an ikke å like søtsaker! Men jeg har et par unntak, og det er visse sjokoladekaker og min kjære tante Livs vidunderlige ostekake. For min tante lager uten tvil verdens beste ostekake. Den er frisk, søt og herlig avhengighetsskapende.

For et par uker siden fikk jeg oppskriften, og på bildene ser dere hvor lekkert det ble da jeg lagde den selv for første gang. Det var svært enkelt, og den ble helt nydelig. Nam-nam! Prøv selv, da vel!

Du trenger:

 • 1 pk. sitrongelé
 • 2 ½ dl. vann
 • 1 pk. Bixit-kjeks (blå pakke)
 • 125 gr. smeltet smør
 • 1 boks cottage cheese (original 250 g)
 • 1 boks lettrømme
 • 125 gr. melis
 • 2 ts. vaniljesukker
 • 3 dl. kremfløte
 • kiwi/jordbær til pynt

Slik gjør du det:

 • Kok opp og avkjøl sitrongelépulver og vann.
 • Knus kjeksen, ha i smør og legg det i bunnen av en kakeform (min er 26 cm i diameter) med bakepapir. Bruk maskin på kjeksen slik at den blir helt finmalt før den blandes med smør.
 • Knus cottage cheese med gaffel eller foodprocessor.
 • Bland melis, vaniljesukker og kremfløte, før du pisker det til krem.
 • Bland cottage cheese, rømme og krem, og ha sitrongelélaken i til slutt.
 • Settes i kjøleskapet til kjøling til kaken er stiv og fin.
 • Pynt som du vil med kiwi og/eller jordbær.

Ostekake