«Tvillingfødsel» – hilsen fra Inger Harriet Hegstad

Cover Emma & Johannes
Bestill første bok i serien her, helt gratis!

Kjære leser,

Ja, nå skal tvillingene snart ut i verden! Serien Emma & Johannes har jeg lagt til vakre Averøya, hvor min far kom fra, og hvor jeg selv ble født. Noen barndomsminner har jeg ikke derfra, for vi flyttet til Kvikne da jeg var bare ett år gammel, men min far var god til å fortelle historier derfra.

Serien handler først og fremst om Emma og Johannes, men også om familien og menneskene rundt dem. Det blir en spennende reise med kjærlighet og hat, misunnelse og hemmeligheter – for ikke å glemme mystikk. Den har en tendens til å snike seg inn når jeg skriver …

Jeg har fått spørsmål om hvordan jeg kom frem til tittelen (og navnene!) Emma & Johannes, og jeg skal prøve å svare så godt jeg kan: Min far var tvilling, og hans søster het Emma. Hun døde før jeg ble født, og jeg vil gjerne gjøre litt ære på henne. Jeg har også et tantebarn som heter Emma. Navnet Johannes har jeg brukt flere ganger i noveller og romaner, og de som leste Fiolsteinen, husker kanskje at Johannes var den flotte mannen som var med Rita for å lete etter Vakkerdalen. Hvorfor jeg er så glad i akkurat dette navnet, får bli min lille hemmelighet.

Ha en fin dag,

Inger Harriet