Ellinors serier og reiser

Å lese en av Ellinors romaner er som å bli med en venninne på eventyr i den vide verden.

Ellinor Rafaelsen, 70, er stadig på reisefot. Hun har besøkt 55 land, og på de aller fleste av reisene sine samler hun inspirasjon, gode fortellinger, sterke inntrykk og flotte fotografier, som hun bruker i sitt forfatterskap. Alle hennes hittil åtte romanserier har en kvinne med utferdstrang som hovedperson. Alle fortellingene handler om bygdefolk i Norge og under fjerne himmelstrøk.

Her kan du se hvordan Ellinor samler inspirasjon, og hvilke serier som har sprunget ut av reisene hennes:

Amulettens kraft, 20 bøker, 2001–04Amulettens kraft

Handlingen begynner med pomorhandelen i Vadsø i Finnmark, i kommer raskt over til Arkangelsk i Russland. Ferden går videre via Finland og Sverige til Nerja i Spania (hvor Ellinor har en leilighet) og Frankrike. Hjem til Norge igjen: Finnskogen, Molde og Drøbak.

Ellinor underholder i Paris
Paris
Amulett Fr Riviera
Ellinor på den franske riviera

Nordlysets døtre, 12 bøker, 2004–05Nordlysets døtre

Ellinor bruker sitt fødested Mo i Rana som utgangspunkt. Ferden går via London, tilbake til Helgeland, opp til Svalbard, øya St. Martin i Karibia og tilbake til Mo.

Helgeland
Helgeland
Nye h Træna015
Træna

Hittebarnet Alicia, 15 bøker, 2005–07Hittebarnet Alicia

En båt fra Shetland driver i land i Bømlo på Vestlandet med bare en liten jente om bord. Her går reisen videre til Haugesund, London, Firenze i Toscana og Bergen.

Ellinor i Toscana
Ellinor i Toscana

Farsarven, 18 bøker, 2006–08Farsarven

Et småbruk i Gol i Hallingdal er utgangspunktet for den mestreisende av Ellinors serier. Én hovedperson reiser til Amerika, mens en annen kommer til Oslo, København, Paris, San Francisco, Seattle, Alaska, og legger ut på en Europa-turné med et sirkus!

Vilt i Wisconsin
Vilt i Wisconsin
Nyhavn, København
Nyhavn, København

Polarnetter, 18 bøker, 2008–2011Polarnetter

Da Ellinor bodde på Svalbard, brukte hun selvsagt den arktiske naturen som bakgrunn for bøkene sine. Historien begynner i Tromsø, handler mest om Svalbard, men også Bergen og Skottland.

Polar hunder005_
Ellinor kjører hundeslede
Polar Barent004_
Polarnetter

Annas skjebne, 18 bøker, 2011–2013Annas skjebne

Tilbake til Gol i Hallingdal. Her får vi svar på hvor det ble av lille Anna. Hun reiser med misjonærer via Göteborg og London til Australias «red centre». Hjemveien går via India og London til Åsgårdstrand, Høyanger og Nittedal.

Ayers Rock
Ayers Rock
Den australske bushen
Den australske bushen

Nye horisonter, 20 bøker, 2013–2015Nye horisonter

Fra Trondheim går ferden i en seilbåt til Herøy og flere stedet på Helgelandskysten, og så videre til England, Sør-Afrika, Cuba og Florida.

Cuba
Ellinor på Cuba
Cuba
Blått hav så langt du ser …

Veien hjem, 2015–Veien hjem

Reisen begynner i Tromsø. Skipet lille Kornelia er om bord i, forliser utenfor Marokko, hvor hun skyller i land og blir tatt hånd om av en fiskerfamilie. Senere fører skjebnen henne til Spania – og så, endelig, hjem igjen til Tromsø … Hvor reisen går videre, vil bare framtiden vise.

Atlasfjellene, Marokko
Atlas-fjellene i Marokko
Marokko
Marokko

Hør Ellinors spennende foredrag!

Ellinor Rafaelsen fotograferer overalt der hun farter og flyr. Hun har samlet bilder fra sine reiser i et bildespill, som ble vist første gang på lanseringsfesten for Veien hjem i august 2015. De som hørte Ellinor fortelle og så hennes bilder var fascinert. Ellinor er tilknyttet Norsk Forfattersentrum og kan besøke biblioteker, skoler, foreninger og andre som har lyst til å oppleve hennes fortellerglede og høre om reisene hennes. Ta kontakt med Forfattersentrum eller direkte med ellinorrafaelsen@hotmail.com.

Ellinor foredrag
Ellinor holder foredrag og viser bildespill