Vuggesang til Tilde – fra Morshjerte

Morshjerte 27 er endelig i salg, men du er kanskje en av de mange som allerede har lest, og elsket, boken? Da husker du nok den nydelige vuggesangen Oda skrev til lille Tilde. I virkeligheten er det selvfølgelig Anne-Lise Boge som skrev sangen, og barnebarnet hennes har tonesatt den. Lytt til sangen her – blir du like rørt som oss?

«Den kvelden fikk hun ikke sove. Hun ble liggende og tenke på Tilde. Det hun hadde følt da hun gikk og nynnet med lillesøsteren i armene, satt fremdeles i henne som en varme, som en glo av kjærlighet til dette annerledesbarnet. Å få gå slik med henne inntil seg og nynne henne til ro, hadde gjort noe med henne. Det hadde vært som en slags velsignelse, tenkte hun. Det hadde vekket noe til live inni henne, noe hun nesten hadde glemt – eller i alle fall hadde skjøvet unna.

Hun reiste seg og fant frem blokk og blyant. En lang stund satt hun med lukkede øyne og kjente på gloen inni seg, på godheten for Tilde. Så kom ordene til henne – ord som etter hvert ble til en vuggesang til lillesøsteren.»

VUGGESANG TIL TILDE

I denne boken trengte jeg en helt spesiell vuggesang, og det endte med at jeg skrev den selv. Sangen betyr mye for meg, ikke minst fordi mitt «musiker-barnebarn», Stein Boge, har komponert den. Det var en stor opplevelse å gjøre dette sammen med ham. Vi har også spilt inn sangen, sunget av en av Steins medstudenter.

Jeg håper inderlig at du vil like sangen – og kanskje sende en liten tanke til vesle Tilde.

Beste hilsener

Anne-Lise

Lytt til Vuggesang til Tilde her!

 

Vuggesang til Tilde

Kvelden kjem listande, stille og blå
slik at Tilde skal få sjå
at månen smiler til ho der nede.
Vår lille Tilde stråler av glede.

Så lite skal til for å glede Tildes hjerte.
Ho varmer deg og deler di smerte.
Ho møter dagan med åpent sinn,
og slepper gjerne alle inn.

Ho forstår ikkje dem som vender seg bort.
Ka galt har lille Tilde gjort?
Ho kjem med halvissen løvetann
og sett dei på bordet i litt vann.
For ho ser det vakre i mest ikkjeno’.
Kem forstår mest – du eller ho?

Stjernene tennes – kveld smyger på,
vår lille Tilde skal sove nå.
Sov, lille Tilde – annsleis enn andre,
ho går på ein veg berre ho må vandre.
Ein liten engel, litla vår,
lærer oss kjærleik kvar dag som går.

Vi er alle skapt i Gud sitt bilde.
Det er også vår lille Tilde.
Engler står vakt ved senga di,
sova i fred, lille Tilde mi.