Hytteliv: sommerhilsen fra forlagssjefen

Kjære leservenn!

Nå har vi hatt sommer ganske lenge allerede, så det blir nesten rart å hilse deg god sommer. Jeg gjør det likevel, jeg!

Sommeren er den beste lesetiden – på stranda, i hengekøya, på terrassen, i båten, en lydbok i bilen. Vi har tid til å gjøre noe annet enn i den travle hverdagen. Tid til å gjøre noe unyttig. Jeg husker en god venn som sa til meg da det var som mest travelt i vinter: «Nå må du ta deg sammen og gjøre noe – noe unyttig!»

Det mest fornuftige av alle unyttige ting man kan gjøre, er å lese en bok man liker. Det spiller ingen rolle hva mor, far, kjæreste, aviser, bloggere, bokanmeldere eller kulturnisser mener jeg skal lese. Jeg leser det jeg trives med – og i sommer har jeg tid til det!

Denne sommeren fikk familien min endelig en hytte. Den ligger pent ved et vann og med masse natur i alle retninger. Vi overtok hytta møblert og med det meste av utstyr på plass. Der sto også en ganske velfylt bokhylle. Den bar preg av at hyttas tidligere eiere hadde tatt seg tid til å lese akkurat det de trivdes med. Jeg kjente igjen mange av mine egne favoritter og mange bøker jeg selv har vært med på å gi ut. Ikke så lite stolt fant jeg både gamle venner som Jordmoren, Odelsjenta og Havets datter.

Nå har jeg komplettert samlingen med denne sommerens nyheter: Bare Maja og Emma & Johannes. Og før ferien er omme skal Hvite hjerter på plass. Du synes kanskje at det kommer vel mange nye serier på sommeren. Men da må du huske på at vi er mange som leser, vi har ulik smak og interesse, og vi bor spredd over et langstrakt land. Det er plass til alle i våre bokhyller og i våre hjerter. Og som sagt – sommeren er den beste lesetiden. God sommer!

Tomas Algard

Forlagssjef NorskeSerier