Les første kapittel i Hvite hjerter!

Nå kan du lese hele første kapittel i Hvite hjerter 1: Søsternålen her på bloggen. Bli litt bedre kjent med Amelia, Ingrid og Ekely hospital i denne lille smakebiten på Ann-Christin Gjersøes nye, store serie … Vi lover at det vil gi mersmak!

Her forteller Ann-Christin mer om bakgrunnen til serien:

Kjære leser,

Som forfatter samler man på ideer som kan bli til historier. Noen slår rot og vokser, andre går i glemmeboken. Ideen til Hvite hjerter – sykepleierhjertene – fikk jeg for ti år siden, etter et besøk på Norsk Farmasihistorisk Museum. Å gå inn i museet, som er innredet som et apotekoffisin fra siste halvdel av 1800-tallet, var som å gå inn i en annen tid.

Veien fra apoteket til sykehussalene er kort, og etter en tid falt jeg ned på å legge handlingen til et hospital for barn og fødende kvinner, inspirert av E.C. Dahls Stiftelse i Trondheim. Stiftelsen var en testamentarisk gave fra handelsmann og generalkonsul Erich Christian Dahl (1814–1882), og skulle ifølge testamentet huse både en fødselsstiftelse og et barnehospital.

Dessverre fantes det ikke midler til å åpne barnehospitalet, men i 1908 kunne fødselsstiftelsen ta imot de første kvinnene. På Ekely Hospital har jeg tillatt meg å la midlene også strekke til et barnehospital.

Jeg håper du vil lytte til Amelias, Ingrids og Ellinors historie og at livet på Ekely Hospital blir like levende for deg som det er for meg.

Beste hilsen fra

Ann-Christin Gjersøe

En gåtefull skjærgårdsidyll – Forbudt kjærlighet – En gammel familiehemmelighet