Jeg leser meg bort!

Forlagssjef Tomas Algards lesesommer fortsetter. De siste ukene har han vært i Kroatia, og der møtte han på NorskeSerier-bøker overalt. I resepsjonen på hotellet lå en bunke med Bare Maja, og på stranden lå det mennesker overalt rundt ham og leste:

I sommer tilbragte jeg to uker på stranda og i fjellene i Dalmatia. Å ligge på rygg og flyte i krystallklart vann og speide inn over det lille, gule hotellet med de høye, grå fjellene bak, gir en liten form for lykkerus. Like vakkert som å bade i Lofoten, med den forskjellen at vannet holder 26 grader, og man kan svømme i timevis.

Croatia_
Det lille, gule hotellet på stranden i Podgora

Og mellom svømmetakene sitter og ligger folk på stranden og leser. I en omkrets på ti meter så jeg følgende bøker i sving:

Sønnavind 80 «Hans sanne ansikt», Drømmesommer 9 «Sommerfesten», Bag of fun 140 «Det lille bakeriet på Strandpromenaden» og Bare Maja 2 «Løgnens pris».

Jeg følte meg meget beæret, siden jeg har hatt en finger med i spillet bak alle disse bøkene. Og det var ikke mine slektninger og venner som leste. Nei, det var helt ukjente personer.

Uka etter kom vår venninne Bente på besøk. Hun er en leser av guds nåde. Hun kan lese i badekaret, i bilen, i båten, på sengen, i sofaen. Og hun har en egen evne til å engasjere seg i det hun leser, blir helt oppslukt, borte for verden. Hun huket tak i Bare Maja, og leste bok 1, 2 og 3 i en fei.

«Sånn er det bare», sa Bente, «jeg leser meg bort».

Fortsatt god lesesommer!

–Tomas

Bente fra Oslo leser seg bort. Akkurat her leser hun seg bort i Bare Maja på båten mellom Podgora og Hvar i Kroatia.
Bente fra Oslo leser seg bort. Akkurat her leser hun seg bort i Bare Maja på båten mellom Podgora og Hvar i Kroatia.

Bare Maja 3 er i salg nå, og 5. september kommer bok 4! Les deg bort, du også!

0 kommentar(er).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *