Leserne besøker Breidablikk!

Doktorgården i Breidablikk er faktisk en ekte gård, og ligger på Engeløya i Steigen kommune i Nordland. Her er den en del av Steigen bygdetun, som nå opplever stor økning i besøkstallene takket være serien.

Nå har det kommet så mange Breidablikk-lesere til bygdetunet at omviserne har begynt å lese bøkene – for å kunne svare på spørsmål ut fra handlingen. For eksempel på kjøkkenet, der tjenestejenta Elen jobber. Når du besøker bygdetunet på Steigen, er det som å tre inn i Breidablikk-verdenen med det samme:

«Da jeg bestemte meg for å skrive en ny serie, måtte jeg tenke ut et nytt sted for den. Jeg ville ha det så nært at jeg hadde mulighet til å besøke stedet mer enn én gang. Og gjerne en plass der leserne også kunne reise til for å se seg rundt. Valget falt ganske fort på Engeløya, både fordi jeg hadde hørt at det skulle være utrolig vakkert der, og ikke minst på grunn av bygdetunet. Her var alt jeg hadde drømt om og litt mer; doktorgård, krambu, prestegård, lensmannsgård, og det lille gule huset der jeg har sett for meg to søstre bo i,» sier Trine til Avisa Nordland 3. august (betalingsmur).

an-3-aug-1 an-3-aug-2

Bok 9 i Breidablikk: Syndige sjeler, er i salg i dagligvare og kiosk den 29. august.