Garnslanking

Det er åpenbart at Trine Angelsen finner mye av inspirasjonen til Breidablikk i omgivelsene sine  men hun har også et annet kort i ermet når hun ønsker litt ekstra påfyll av kreativitet: strikking! I dag skriver hun om nettopp strikkingen – og livets små gleder … 

Sommerens strikkeprosjekt
Sommerens strikkeprosjekt

Det er enklere – og ikke minst morsommere – med garnslanking enn å slanke meg selv. Som en hel del andre med strikkedilla, har jeg hauger og lader med garn. Masse farger, tykkelser og kvaliteter. Det tyter ut av skuffer, skap og esker. I årenes løp har jeg vært på vanlig salg og opphørssalg. Jeg har funnet på nettet og i butikker. Jeg har kjøpt garn fordi det var pent, mykt, nytt, hadde fine farger, ropte på meg, navnet mitt sto skrevet på det, eller jeg trengte det så sårt. Ok, de tre sist var kanskje ikke helt sannferdig, men det føltes i alle fall slik.

Men etter nøye overveielser har jeg innsett at jeg må minske lagret mitt, og har satt fullstendig kjøpestopp til det er forsvunnet noen kilo fra lagret.

En tid var jeg flink og gjorde et plagg ferdig før jeg startet på et nytt.

Veldig strukturert, med andre ord. Etter hvert skled det ut, og jeg fikk både to og tre på en gang. Akkurat nå har jeg en jakke på pinnene – det er et langtidsprosjekt (siden jeg akkurat er ferdig med en jakke til meg selv, trenger jeg strengt tatt ikke en til sånn i full fart). En jakke er stor og tung, så derfor startet jeg på kjøkkenkluter også. Og det siste jeg har funnet fram garn til er et lappeteppe i friske farger. Her er jeg nok inspirert av sommeren og har derfor plukket ut pasteller fra restegarnet. Tenker det kan bli noen heklet i bestemorruter, og noen strikket i forskjellige teknikker. Gjett om jeg gleder meg til å gå i gang.

Så har jeg jo tusen prosjekter i tankene mine. Tova votter, tykke raggsokker, luer og annet som skal bli skapt ut over høsten og vinteren. Jeg samler på strikkebøker og setter små lapper innimellom arkene, så har jeg oppskriftene lett tilgjengelig.

Jeg strikker når jeg står fast i bokskrivingen, det hender jeg strikker i stallen mens jeg venter på hovslager eller veterinær. Naturligvis strikker jeg foran tv, på venterom, på flyplasser og hvor enn man ellers kan ta fram pinner og garn. Noe av det jeg lager gir jeg bort, og litt beholder jeg selv. Å strikke gjør meg kreativ, slik at jeg kan tenke ut historier til bøkene mine, og mange Breidablikk-bøker er blitt til mens jeg har strikket.

Kanskje noe å tenke på neste gang du leser om Bera og de andre på Engeløya: Hvilke plagg ble laget akkurat da dette kapitlet ble tenkt ut?

breidablikk_ill
Hvilke plagg ble laget akkurat da denne scenen ble tenkt ut?

Ønsker dere alle en flott sensommer, med eller uten pinner og garn.

Trine Angelsen

0 kommentar(er).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *