Fest på «Bjørnstad»!

Søndag var det stor folkefest på Majas «Bjørnstad» (Gamle Hvam museum). Mellom kjerning av smør, traktorkjøring og spinning, sto det en lang kø av ivrige lesere som ville sikre seg en Bare Maja-bok med forfatterens signatur.

_DSC7560
Liv som husfrue på Bjørnstad, flankert av illustratør og redaktør.
_DSC7473
Folk flokket seg rundt Liv for å få gratis, signert Bare Maja.

De sier jo om Gamle-Hvam at det er en gård der sjølfolket er borte, men er ventet tilbake når som helst. På Gamle-Hvamsdagen er det som om  sjølfolket har kommet tilbake – og har invitert hele bygda med på feiringen.

_DSC7542
Liv og røre på «Bjørnstad».

Og for deg som har latt deg fortrylle av Bare Maja, var nok årets festdag ekstra spesiell. Rusle rundt på tunet på «Bjørnstad» i Majas fotspor, kanskje se henne for deg der hun henger opp klesvasken, eller steker flatbrød, spinner eller broderer.

_DSC7486
Gamle tradisjoner ble vekket til liv.

Drengene er i full gang med å slå reip på gammeldags vis, gårdssaga skjærer bord til plank. Kanskje er Mikkel en av dem?

_DSC7482
Det ble spilt opp til dans.

Bygdefolket svinger seg når det spilles opp til dans, pent kledd i festdrakt, så klart.

_DSC7487
Det yret av liv på tunet på «Bjørnstad».

For dem som ikke fikk nok av «Bjørnstad», eller rett og slett bare vil komme i skikkelig julestemning, blir det Førjul på Gamle-Hvam den 4. desember kl. 12.00–16.00.

Da får barna støpe sine egne lys, det blir baking i bryggerhuset, kjøring med Gråtass, gang rundt juletre med levende lys og mye mer. Sett av dagen allerede nå – det har gårdsnissene gjort!

Har du ikke lest Bare Maja? Bestill første bok her – helt gratis – eller tegn abonnement i dag