På Nord-Vestlandet er bacalao ingen spøk. Inger Harriet Hegstad har fått tak i sin svigerinnes fabelaktige oppskrift, som hun deler med oss i dag. Vel bekomme!
Kjære leser!
En sommer er over, men minnene om den består … Den strofen slår meg her jeg sitter ved pc-en og ser mot fjellet, Kviknebrona. Ennå er skogen grønn, men snart kommer høsten med sine vakre farger og sin overflod. Her i Kvikne er det dårlig med blåbær og multer, men det er dessverre slik enkelte år. Villbringebær har jeg plukket i Melhus og har 14 liter i fryseren, og fjellørrett selvfølgelig.
Når jeg tenker tilbake, er det mange fine minner, og et av dem var lanseringen av Emma & Johannes i Kristiansund og på Averøya. Det var en fantastisk opplevelse som jeg lever lenge på. Nå er Emma & Johannes bok 2 i salg, og jeg har allerede fått mange fine tilbakemeldinger. Tusen takk til dere alle!
Jeg fikk lyst til å dele en oppskrift med dere. Kristiansund er kjent for sin Bacalao, og jeg husker godt første gang jeg fikk servert bacalao av min svigerinne. Dette er hennes oppskrift:
Vaskeekte bacalao fra Kristiansund
Du trenger:
- 1,2 kg klippfisk, skal vannes ut i ca 1 døgn
- 2,4 kg poteter
- 3 store løk i skiver
- 250-300 gr melange
- 2 glass tomatpure
- 3 max 4 stk spansk pepper
- 1 dl olivenolje
- 1 boks hermetisk tomat
- 1 paprika (kan sløyfes, men gir fin og rund smak)
Slik gjør du:
Potetene legges lagvis med klippfisken i ei stor gryte, sammen med løk i skiver.
Melange legges i kjelen helt til å begynne med sammen med tomatpure, spansk pepper og olivenolje.
Ha i hermetisk tomat og evt. paprika, dette gir en fin og rund smak.
Ha i vann til det så vidt dekker maten. Kok opp, sett ned varmen og la det hele putre i minst 1 time, gjerne lenger (den blir bare bedre og bedre!).
Dette smaker deilig, det kan jeg love dere!
Ha en fortsatt fin sommer og høst.
Hilsen Inger Harriet
Har du ennå ikke lest Emma & Johannes? Klikk her for å lese mer om serien og bestille første bok HELT GRATIS – eller klikk her for å bestille bok 2, som er i salg nå!