Emma & Johannes 3 tilgjengelig som e-bok!

Tusenvis av dere har ventet og ventet på Emma & Johannes 3, som kommer i salg 3. oktober. Derfor har vi en ekstra overraskelse til deg i dag: vi har lagt ut e-boken for salg allerede nå, så du kan lese den med én gang!

Emma & Johannes 3 – last ned e-boken nå!
Emma & Johannes 3 – last ned e-boken nå!

Slik sluttet Emma & Johannes 2:

emmajoh_bok2_utsnitt
Tore som tvang seg på henne, hans kyss …

Emma lukket døren og gikk bortover gaten med lette skritt. Hun dro pusten dypt. Endelig kunne hun slappe av og nyte en time med frisk luft før hun tok kvelden. Men hvor skulle hun gå? Ikke ned til havnen, det var iallfall sikkert, for hun ville ikke risikere å støte på Markus. Hun ville ikke ha ham på slep når hun tok en aftentur. Han var troende til det, tenkte hun med et smil, og skjøv ham ut av tankene. Det var Olav som var kjæresten hennes, det var ham hun ville være sammen med.

Hun valgte en vei som gikk oppover mot en park hun og Olav hadde gått forbi. Det var stille og fredelig der, og en fantastisk utsikt. Hun var sliten, kjente hun.

Nå hadde Johannes besøkt Dagny, og foreldrene hennes visste trolig hva som hadde skjedd med Synnøve. Hun var spent på hva som ville skje nå. Et vindkast fikk henne til å trekke jakken bedre sammen over brystet. Regnskyene lå over fjorden. Snart ville de gli innover byen og regnet øse ned. Men en liten stund til kunne hun unne seg.

Hun fant en benk som lå i ly under et høyt tre. Det var godt å hvile, godt å kunne sitte alene uten at noe forstyrret. Hun lukket øynene og gjespet. Tenkte på marerittet, og så for seg blikket til Synnøve, som bar en hinne av is. Uhyggelig var det. Nei, nå ville hun bare tenke gode tanker. Hun manet frem bildet av Olav, smaken av hans kyss. Igjen kom andre bilder flimrende. Tore som tvang seg på henne, hans kyss. Men det ville hun i hvert fall ikke tenke på.

Hun kneppet jakken i halsen og skulle til å reise seg da hun hørte stemmer. Høye, sinte stemmer. To menn kom gående langs stien, og det første som slo henne var at det var noe kjent ved den ene mannen. Da de kom nærmere, så hun at det var Aslak. Den andre, en mørkhåret, høyreist mann i loslitte klær, hadde hun aldri sett. Hun satt stille som en mus og gjemte seg i skyggen fra treet. Noe sa henne at de ikke ville like å bli oppdaget.

– Du lovet, Aslak, og løfter skal holdes, ikke sant? Stemmen til den fremmede var iskald. – Jeg har ventet lenge nok, og nå er min tålmodighet over.

– Jeg har sagt at jeg skal ordne opp. Bare gi meg litt tid til. Min kone skal snart føde, og jeg …

– Jeg gir vel fanden i kona di! snerret den fremmede. – Hvis jeg ikke får pengene innen en uke, går jeg til henne og legger kortene på bordet. Vil hun like det, tror du?

– Det våger du ikke, for da …

 – For da må den flotte Aslak se seg om etter en ny kvinne, og nytt hus og heim. Det kan bli vanskelig det, etter at jeg er ferdig med deg.

– Kommer du med trusler?

– Se på det som en påminnelse om at jeg mener alvor. En uke, Aslak. Ikke en dag mer. Og husk rentene.

Emma var ikke klar over at hun trakk seg lenger og lenger inn i skyggen, og plutselig gled hun av benken. De to skvatt og snudde seg mot skyggen under trærne.

– Er det noen der? Det var Aslak.

Hun så ham komme mot seg, og reiste seg og børstet av skjørtet. Hjertet banket så hun trodde hun skulle besvime.

– Hvem er du? sa han kaldt, før et gjenkjennende glimt streifet øynene hans. – Emmy?

Les den spennende fortsettelsen i Emma & Johannes 3 med én gang! Klikk her for å gå til e-boken.

Emma & Johannes 3 – i salg 3. oktober!
Emma & Johannes 3 – last ned e-boken nå!

last ned e-boken nå!