Skrivehøst – vinn en flott reise!

Vi utvider fristen for årets skrivehøst! Har du en serieromanforfatter i magen? Dette er kanskje anledningen du har ventet på til å slippe ham eller henne ut! 

Vinneren av høstens manuskonkurranse får et reisegavekort verdt 10 000 kr – det kan bli den perfekte skriveferien for deg som vinner. Eller kanskje du har behov for å gi familien litt ekstra oppmerksomhet etter å ha tilbragt masse tid i «skrivehulen» i høst?

Skriv noen kapitler av en historie som kanskje kan bli en romanserie, og send oss minst 10 000 ord og en kort oppstilling over hva resten av boken og de neste fem bøkene handler om. Hvis du har et helt bokmanus, ser vi selvsagt gjerne på det også. Kom med det du har!

Vi ønsker fortellinger om sterke norske kvinner som går i nærkamp med livets utfordringer.

Alle som sender inn, vil få en bokpremie fra Cappelen Damm.

NY FRIST: 30. NOVEMBER 2016

Send som e-post til manuskonkurranse@cappelendamm.no eller brev til vår postadresse:

Cappelen Damm, v/Bjørg Larsen Rygh
Postboks 1900 Sentrum, 0055 Oslo.

Vil du vite mer om NorskeSerier? Klikk her.  Her på bloggen vår kan du også lese mer om serieromanens historie i Norge.

10 SKRIVETIPS TIL DEG SOM VIL SKRIVE ROMANSERIER:

  • Hovedpersonen bør være en kvinne – helst ung og sympatisk, og la oss oppleve historien gjennom henne. La henne bli vår beste venninne!
  • Skriv med hjertet – følelser kan vi ikke få nok av! Og høst gjerne av egne erfaringer når du skriver. Har du opplevd gleder og sorger, livets skyggesider, så bruk dette.
  • Lag et oversiktlig miljø – menneskene rundt heltinnen vår er viktige medspillere, men unngå et for stort persongalleri.
  • Handlingen må ha minst én rød tråd – gjerne flere, korte og lange. Gåter som skaper forviklinger og som blir løst etter hvert.
  • Ikke gå for fort frem, verken i tid eller handling. Dvel ved viktige øyeblikk, balanser spenningen med hverdagsliv og romantikk.
  • Bygg opp drama, skap spenning – oppbyggingen er minst like viktig som selve spenningstoppen. Ha flere topper underveis, ikke bare i siste scene.
  • Bruk mye dialog – mennesker må snakke. Mange konflikter løses ved dialoger, og vi blir bedre kjent med personene.
  • Innledningen bør fange leserens oppmerksomhet umiddelbart. Ikke begynn med lange beskrivelser, gå rett inn i handlingen.
  • Gjør research – skap en troverdig handling. Skriver du fra en annen tid, er det lurt å vite mest mulig om hvordan folk levde.
  • Jobb med språket og oppsettet – gjør leseopplevelsen best mulig.

Lykke til!