Storgårdsfolk – serien Norge elsket

Husker du Storgårdsfolk, en av tidenes største suksesserier? Den tok oss med på en reise tilbake til en annen tid, til et sted i historien hvor menneskenes liv artet seg annerledes enn de gjør i dag. Tross at tidsepoken og handlingen er en annen, er det flere paralleller til Eva Stensruds etterlengtede, nye romanserie Skyggespill, som lanseres 2. januar. Vi gleder oss!

storgårdsfolk_ro

Storgårdsfolk tok oss med tilbake til Hedmarken på begynnelsen av 1800-tallet. Dilemmaene menneskene befant seg i var også forskjellige fra våre, og det lå stor makt i begreper som skyld og skam, i presteskapet, i foreldregenerasjonen, i ansvar, plikter og i tradisjonen. Folk var mindre fri enn folk av i dag, men ikke nødvendigvis mindre lykkelige.

storgårdsfolk_natt

Følelsene var minst like gjennomgripende, hverdagen kunne være dramatisk og lidenskapene heftige, slik de ofte blir av det forbudte. Menneskene var som oss, de elsket og hatet og gråt og lo, men begrensningene deres var flere. Det er derfor det er så spennende å leve seg inn i tilværelsen til Johanna, Jon Tarvald og barna deres, følge dem i gleder og sorger, i storm og stille. De levde helt, og de levde sterkt. Og alle handlinger fikk konsekvenser.

storgårdsfolk_skyggen

 

Mesterlig skrevet. Holder spenningsnivået oppe i alle sine bøker. Anbefales!

– Torill, Storgårdsfolk-leser

Fra bonderomantikk til okkupasjonsdrama

I Skyggespill finner vi igjen de beste elementene som kjennetegner Eva som forfatter: dramatikk og lidenskap, frihet og ufrihet, gleder og sorger i hverdag og fest … Denne gangen er vi ikke like langt tilbake i tid, men livet som skildres, er like fullt veldig fjernt fra den verdenen vi lever i nå.

Oslo/Hedmarken, april 1940: Ingen tror at ondskapen vil ramme nettopp dem – men når verdens mektigste hær invaderer Norge, havner hamarjenta Inger Marie og familien i begivenhetenes sentrum. De rømmer mot tryggheten, men møter et helvete, og tilværelsen snus på hodet.

Motstandskvinnen Inger-Marie må kjempe for friheten, for livet og for kjærligheten ...
Inger-Marie må kjempe for friheten, for livet og for kjærligheten …

Nesten lammet av frykt slåss Inger Marie for familien, for sitt eget liv, og for den besettende kjærligheten. Dramaet som følger river skorpen av gamle sår og bringer vonde familiehemmeligheter opp i dagen.

Kampen mot urett har sin pris, både for Inger Marie og for menneskene hun elsker. Men å gi opp ville være å svikte seg selv, og det er en umulig tanke for henne …

Skyggespill skildrer de vanlige menneskenes liv under den tyske okkupasjonen.
Skyggespill skildrer de vanlige menneskenes liv under den tyske okkupasjonen.

Frem til 1. desember har vi et ekstra godt tilbud på Skyggespill-abonnement:

  • Du får en søt og delikat lavendelpose fra Provence gratis
  • Du får boken Julefryd av Helene S. Lundberg gratis.
  • Du får bok 1 og 2 i serien gratis
  • Du får bøkene levert hjem til deg – rett i postkassen
  • Du får bøkene portofritt tilsendt
  • Du slipper å huske salgsdato for neste bok
  • Du har ingen bindingstid, og kan når som helst stoppe eller ta en pause i abonnementet
  • Som abonnent får du være med på eksklusive konkurranser og tilbud

Om lavendelposen:

Søt duftpose fra Provence, fylt med tørket lavendel. Posen gir en deilig duft til skuffer og skap, perfekt for oppbevaring sammen med sengetøy! Duften kan holde i flere år, og kan oppfriskes ved å gni posen mellom hendene.

Om Julefryd:

Helene S Lundberg er en av våre mest erfarne hobbybokforfattere. I Julefryd deler hun generøst de beste av sine idéer til pryd og nytte for advent og jul. Hun sier selv at desember er hennes favorittmåned, og at ukene før jul med alle de hyggelige og tradisjonelle forberedelsene nesten er bedre enn selve julaften. La deg inspirere av Helenes gode idéer og vakre fotografier, og lag noe godt, noe fint og noe nytt til jul!

Klikk her for å lese mer om Skyggespill og tegne tidlig-abonnement nå.

Bli tidlig-abonnent du også!
Bli tidlig-abonnent i dag!