Lunsj med Liv på Café Christiania

Bare Maja-forfatter Liv Almendingen hadde gjennom en konkurranse invitert noen av sine lesere til lunsj på Café Christiania i Oslo – et museum av et spisested. Miljøet passer godt til Livs fortellinger fra livet i Oslo og på Romerike for hundre år siden.

Det ble en særdeles hyggelig stund, hvor praten og superlativene satt løst.

Grete Brunvoll hadde funnet første Maja-bok på ekspressbussen fra fjellet, begynt å lese og blitt begeistret. Hun spurte sjåføren om lov til å ta med boken hjem, og nå har hun lest alle bøkene.

Grete Brunvoll oppslukt i samtale med forlagssjef Tomas.
Praten satt løst: Grete Brunvoll oppslukt i samtale med forlagssjef Tomas.

Anne Flovild Dreyer er så glad i Liv Almendingens måte å fortelle en historie på, at hun ikke bare abonnerer på Bare Maja, men også har kjøpt alle 23 bøkene i Livs første serie, Sagaen om Sunniva, og lest dem på mindre enn en måned. Snakk om å leve seg inn i middelalderen og svartedauden!

Leser møter forfatter. Anne og Liv koste seg på historiske Café Christiania.
Historisk sus: Anne og Liv koste seg på historiske Café Christiania.

Damene hadde mye å prate om rundt lunsjbordet. Grete kom rett fra trening. Hun holder seg i form med ballett, siden hun har danset i Operaballetten i mange år. Anne går lange turer i Askim, hvor hun bor. Og begge er ihuga boklesere. Forfatter Liv var stolt over å få innpass i damenes lesevaner – ikke minst siden Grete ellers mest leser Ibsen, og ser likheter med Livs fortellinger.

Rykende fersk bok: Vi overrasket vinnerne med hvert sitt eksemplar av Bare Maja 6 - fortsatt varm fra trykkeriet. Liv signerte villig!
Rykende fersk bok: Vi overrasket vinnerne med hvert sitt eksemplar av Bare Maja 6 – fortsatt varm fra trykkeriet. Liv signerte villig!

Lunsjen besto av et tårn med sandwicher, scones og søte småkaker. Den hyggelige betjeningen forklarte i hvilken rekkefølge dronning Elisabeth pleier å spise sin afternoon tea: agurksandwichen først, så eggsalat, og deretter laks og skinke.

Selv om maten var delikat, var selve hjertet av «Lunsj med Liv» selve møtet mellom lesere og forfatter. Et hjertelig møte som garantert øker både skrivegleden og lesegleden!

Tomas Algard