Reklamen som skremte radiostasjonene

Har du hørt reklamen for Skyggespill som går på radio om dagen? Den er dramatisk og tøff, ikke sant? Opprinnelig var den enda tøffere, men den ble for sterk kost for norske radiostasjoner …

Eva Stensrud kom til oss med en idé om å lage en radioreklame som gir seg ut for å være et nyhetsinnslag, et avbrudd i ordinær sending for å informere om at landet vårt – akkurat nå – blir invadert. Vi fikk frysninger! Og syntes ideen var strålende. Dette hadde aldri blitt gjort før! Men radiostasjonene var ikke helt enige. De mente det var for sterk kost for norske lyttere, og var redd det ville bryte ut panikk dersom vi sendte innslaget i sin opprinnelige form.

Enden på visa ble at en liten setning ble lagt til, noe av dramatikken ble trukket fra, og resultatet kan du høre på radio denne uken. Men du vil sikkert høre det opprinnelige innslaget? Det kan du gjøre her!

Klikk for å lytte til det opprinnelige radioinnslaget:

Hva synes du?