Ny serie: Anna fra Røros

Anna fra Røros
Anna fra Røros

Vi er kjempeglade for å kunne fortelle deg om en ny serie som kommer ut 20. februar: Anna fra Røros! Den er skrevet av Annikki Øvergård, som skriver Rosemalt. Den nye serien har (som tittelen tilsier) handling fra Røros, og vi blir kjent med Anna, en sterk og uredd kvinne med bein i nesa.

Første gang vi møter Anna er hun ti år gammel og bor i Tyskland sammen med foreldrene og broren Heine. Moren er norsk, datter av en smed på Røros, og faren er tysk bergverksingeniør. Den lille familien lever et lykkelig liv, helt til en dag da alt faller i grus: Annas far blir drept i en gruveulykke.

Anna kjente morens hånd om sin egen. Grepet strammet seg så det gjorde vondt. Enda noen sekunder var det bare lyden av hvisking og mumling som kunne høres. Helt til moren brøytet seg frem, kastet seg over båren og skrek med en fortvilelse hun visste hun aldri ville komme til å glemme.
Der og da gikk Annas verden i stykker.

hest-uten-skoTi år senere, i 1912, befinner vi oss på Røros. Anna, broren og moren flyttet hjem etter farens tragiske død, og den lille familien bor sammen med Annas besteforeldre. Anna hjelper bestefaren i smia og har etterhvert tatt over mer og mer av arbeidet der.

Selv om Anna har funnet seg til rette på Røros, lengter hun tilbake til Tyskland og livet de levde der. Mest av alt savner hun faren, og særlig når hun kjenner ansvaret tynge. Anna drømmer om å ta en utdanning – kanskje i Tyskland – men hvordan skal hun få til det?

For moren er alvorlig syk, broren Heine trenger litt ekstra hjelp og bestefaren blir bare eldre. Anna er den eneste som kan forsørge familien, og når moren en dag ber henne love å ta seg av Heine når hun selv går bort, føler Anna det som at skjebnen hennes blir forseglet. Men hva med hennes egen lykke?

– Så jeg spør deg en gang til, Ingeborg Anna. Lover du å ta vare på Heinrich når jeg en dag er borte? For jeg er så inderlig glad i ham, og vil ikke at det skal skje ham noe vondt. Gir du meg ditt æresord?

Du kan bare glede deg til å bli kjent med Anna, Heine, familien deres og alle i lokalsamfunnet på Røros! Klikk her for å lese mer og bestille på norskeserier.no, eller sjekk ut forfatternes egen blogg.

Det lønner seg å abonnere! Hvis du tegner abonnement før første bok er i salg, får du både bok 1 og 2 i serien pluss en kjempefin memo-blokk – helt gratis og uforpliktende:

Klikk her for å lese mer om serien og tegne abonnement.
Klikk her for å lese mer om serien og tegne abonnement.