Anna fra Røros-konkurranse

Har du lest første bok i Anna fra Røros? Delta i vår Anna fra Røros-konkurranse og vinn hele Rosemalt, Annikki Øvergårds forrige romanserie. Alt du behøver å gjøre, er å svare på tre enkle spørsmål fra boken. Vi trekker hele tre heldige vinnere etter påske. Lykke til!

anna-bok-1Møt Anna, en sterk og uavhengig kvinne som må ta ansvar for familien – men går det på bekostning av egen lykke?

Ledet av lengsel – bundet av et løfte

Anna er nitten og datter av en tysk bergverksingeniør og en smeddatter fra Røros. Da faren dør i en gruveulykke i Tyskland, blir moren tvunget til å flytte tilbake til Røros med barna. Moren blir syk, og Anna lover å ta seg av broren, Heine.

Anna drømmer om egen lykke, men kan hun finne lykken uten å bryte æresordet hun har gitt sin mor?

Les et utdrag fra første bok:

Rørospolsen skiller oss vanlige folk fra de rike, storingene, tenkte hun beskt, der hun lot seg svinges, eller kanskje heller slenges rundt, av Jo-Persa. Når de som har makt og rikdom holder sine selskaper, blir det aldri spilt opp til pols. De holder seg til vals, polonese, fandango og fransese, og andre fine greier, til nød kanskje en polka eller reinlender. Rørospolsen er for barbarisk og vulgær for dem. Den er for de som arbeider i gruven eller smeltehytta, lasskjørere og annet småkårsfolk.

Slike som oss.

Så hun var ekstra stolt over å være flink til å danse rørospols, denne dansen som faren hadde elsket. Hun skulle så inderlig ønske at han kunne sett henne nå, hvor flink hun var blitt til å danse. Han ville vært så stolt av henne, hun visste jo det. Og ville elsket å svinge henne rundt i dansen.

Men faren var død.

Igjen dette vonde savnet, en smerte hun bar under brystet som en innkapslet byll nær hjertet.

Delta i konkurransen ved å svare på de tre spørsmålene under:

Se forfatterne fortelle mer om serien og bergstaden Røros: