God natt, kjære Lucie

Siste bok i Nattmannens datter er nå i salg, og vi må ta farvel med Lucie. Det er ikke mange tørre øyne her hos NorskeSerier i dag, og forlagssjef Tomas har en hilsen til Lucie, May Lis – og Julie, som er ansiktet bak Lucie:

Kjære Lucie,

Aller siste bok i Nattmannens datter er nå i salg. Klikk her for å lese mer om boken.

For tre hundre år siden var livet tøft for en ung pike – særlig hvis hun var datter av den fryktede, utstøtte nattmannen. Men ved hjelp av et godt hjerte, kløkt og pågangsmot, skapte du deg et godt liv, bokstavelig talt opp fra bosshaugen, som dere sier i Bergen.

Du har vist oss Bergen, du har vist oss hva vennskap betyr, du har vist oss hva det betyr å ha en familie. Ditt lyse, vene smil har fulgt oss gjennom fem år og 40 bøker. Hvis jeg fortsetter å stable vakre ord nå, blir jeg bare rørt og får en klump i halsen. Da klarer jeg bare å si takk! Takk for at vi fikk være med deg på turen gjennom natt og dag, gjennom ditt liv i skygge og lys.

Og du, hils til «moren» din, hun May Lis. Nå kan hun også få noen «Gode netter» uten å måtte ligge våken og bekymre seg for din skjebne. Og hils til alle de flotte bergenserne som har vært med deg på flere vandringer gjennom det historiske Bergen. Hils fra alle oss andre, som ikke bor der vest, men som har opplevd Bergen og deg gjennom bøkene. Hils og takk for den store lesegleden!

Sist, men ikke minst er det på plass med en ekstra takk til skuespiller Julie Rusti, som har lånt sitt ansikt til Lucie nattmannsdatter gjennom 40 bøker – og en fantastisk kortfilm. Nå, som eventyret er slutt, er det all mulig grunn til å se filmen igjen, og huske hvordan det begynte.

Tomas, forlagssjef NorskeSerier

Se kortfilmen til Nattmannens datter: