Trine og Sibeth møtte trofaste lesere i Bodø

Trine Angelsen møtte mange av sine lesere på biblioteket Stormen i Bodø sist onsdag. Der fortalte hun om sin serie Breidablikk. Hun ble «bokbadet» av forlagssjef Tomas Algard, og hadde mange artige ting å fortelle fra sitt liv som forfatter.

Trine, som bor på Fauske og er oppvokst i Lofoten, hadde bare sett bilder fra Steigen før hun begynte på fortellingen om Bera på Engeløya. Hun tok mot til seg, ringte presten på øya … og ble sporenstreks invitert til guidet omvisning. Strålende mottakelse!

«Det er så vakkert på Engeløya at jeg bare måtte skrive en historie derfra!»

Breidablikk er Trines fjerde serie på 15 år. Med bok 12 passerte Breidablikk en million i opplag. Bok 13 i serien blir hennes hundrede serieroman. Med stort og smått av utgivelser i Norge, Sverige, Danmark og Polen har Trines bøker et samlet opplag på over 12 millioner. Det er hennes mann Bjørnar som holder orden på tallene. Trine bare skriver. Og holder kontakt med sine lesere.

Tomas Algard, Trine Angelsen og Sibeth Hoff i munter samtale om bøker i skrift og lyd.

Kontakt med leserne

Som den eldre kvinnen som ringte henne og fortalte at hun ikke hadde lang tid igjen å leve. Men hun måtte få vite hvordan det ville gå med Elisabeth og hennes kjære i serien Havets datter. Trine var midt i serien, og hadde ikke historien klar, men diktet i vei – og gjorde en trofast leser litt ekstra fornøyd.

Trine henter inspirasjon til skrivingen fra naturen og folk hun møter. Hennes far sa mye rart, og hun har hentet mange anekdoter fra ham. En nabo sa i en samtale at «kjerringa hans var så stygg, at når hun satt på stranden, så ville ikke floa komme opp.» Trine syntes det var slemt sagt, men uttalelsen passet godt i munnen på av de mindre hyggelige figurene i Breidablikk.

Trine Angelsen og Sibeth Hoff var hos NRK i Bodø og fortalte om Breidablikk, innlesing av lydbok og om sin felles opptreden i Stormen bibliotek.

Forfatteren og sangeren

Når Trine skriver bruker hun musikk for å holde forstyrrende lyder unna. Da Trine møtte leserne i Bodø, hadde hun med seg sanger og skuespiller Sibeth Hoff på scenen. Sibeth leser inn Breidablikk som lydbok. Sibeth har lest inn flere hundre lydbøker, men det var første gang hun møtte forfatteren bak sine lydbøker. Det ble et hjertelig møte. Sibeth leste høyt for de forsamlede Breidablikk-leserne, og hun sang både egne sanger og noen av sin far Trygves legendariske sanger fra Nordland.

«Dette er jo skrivemusikk», sa en entusiastisk Trine, som umiddelbart bestilte Sibeths kommende plate.

Tomas A, forlagssjef NorskeSerier

Trud Berg, leder for Stormen bibliotek, fikk et sett med 12 Breidablikk-bøker fra forlagssjef Tomas Algard. Serien fins selvsagt allerede i biblioteket, men det kan være fare for at den utslitt av mange lesere. Foto: Bjørnar Jacobsen