Syttende mai er vi så gla’ i … kanskje særlig på grunn av alle de gode kakene! Derfor er vi kjempeglade for å få dele denne fantastiske oppskriften på marsipankake med deg: den er så lett å bake og så god at den kommer til å bli fast inventar på syttendemaibordet. Vi lover!
Oppskriften kommer fra den helt nye boka Alle kan bake av Elin Vatnar Nilsen. Elin er konditor, så hun vet hva hun driver med, og hun er opptatt av at baking skal være enkelt … og en glede!
Oppskrift på Firkantet marsipankake
Liten, klassisk marsipankake som du ikke trenger springform for å lage. Denne kaken kan lages ferdig (uten pynt) flere dager i forveien og settes i fryseren.
SUKKERBRØD
- 4 egg
- 100 g sukker
- 100 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
FYLL
- 5 dl kremfløte
- 4 ss sukker syltetøy etter ønske (ca. 100 g)
- 400 g marsipan
- bær
SLIK GJØR DU
- Lag sukkerbrødet: Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
- Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen.
- Helles i en langpanne kledd med bakepapir. Stryk utover til du har jevn tykkelse.
- Stekes på 210 grader i ca. 5–7 minutter.
- Etter at kakebunnen er avkjølt, deler du den i tre like store deler. Pisk fløte tilsatt sukker til bløt krem.
- Ha på syltetøy på den nederste kakebunnen for å gjøre den saftig.
- Legg på krem og bland inn noen biter av bær.
- Legg på den andre delen av kakebunnen og gjenta. Stryk resten av kremen på siden og på toppen.
- Kjevle marsipanen firkantet, bruk melis under og over. Mål til slik at du har en firkant som er dobbelt så stor som kaken.
- Legg marsipanen på med hendene eller rull den på en kjevle.
- Dra i marsipankanten med den ene hånden samtidig som du klemmer marsipanen inntil med den andre. Da unngår du bretter.
- Bruk en kniv og skjær bort overflødig marsipan.
- Legg på bær med den tørre siden mot marsipanen. Sett i kjøleskap, pakk gjerne inn i plast (for å unngå at marsipanen «svetter»)
Alle kan bake
Alle kan bake! Konditor Elin Vatnar Nilsen viser deg hvordan du kan lage alle klassikerne. Her finner du kvæfjordkake / verdens beste, suksessterte, kransekake, hvetestang, waleskringle og 60 andre oppskrifter. Boken er delt inn i 10 kapitler med grunnoppskrifter på de vanligste kaketypene som sukkerbrød, sjokoladekake, marengs, mørdeig og gjærbakst.
- Lær å bake alle klassikerne
- Enkel og ujålete
- Oppslagsverk og pynteskole
Elin Vatnar Nilsen
Elin er utdannet konditor og driver til daglig bakebloggen krem.no.