Gratulerer med dagen fra Inger Harriet Hegstad

Gratulerer med dagen, alle sammen! Hvordan feirer du grunnlovsdagen? Inger Harriet Hegstad, som skriver Emma & Johannes, har en hilsen til deg på den store dagen: 

Vår på Kvikne

17.mai! En dag som fremkaller minner og nasjonalfølelse. Her i Kvikne feires dagen på tradisjonelt vis. Ikke ulikt da jeg var barn. Jeg husker godt hvor spent jeg var. Mor var flink til å sy, og hver 17.mai fikk jeg ny kjole og sko. Det var ikke ofte vi fikk nye klær tidlig på femtitallet. Jeg husker hvor stolt jeg var i finstasen min.

Nå starter dagen med musikkorps som vekker bygda til liv, senere møtes alle på Enan eldresenter hvor en 10.-klassing holder dagens tale. Etterpå samles alle til tog som går til kirken. Det er flere kilometer å gå, så det blir langt for små føtter. Derfor er det ispause på veien. Fra kirka går toget til samfunnshuset hvor det blir servert snitter og kaker, og det blir leker og konkurranser for både voksne og barn. Tradisjonelt, ja, men like trivelig hvert et år.

Våren er sen i år. Det er spede knopper på bjerka og snøen ligger på vestsiden. Likevel – våren er i anmarsj. Det er et sus i bygda av bekkene som strømmer ned fjellsiden, og fuglene kvitrer glad og lykkelig i trærne. Selv har jeg besøk av «Nøtteliten» som knasker solsikkefrø. En herlig tass! Nå ser jeg frem til sommer og fisketurer. Fine stunder hvor jeg kan drømme meg tilbake til Averøya og Emma & JohannesTvillingene er alltid med meg, men det er vel slik når en skriver serier.

Ønsker dere alle en fin 17.mai. Spis is og kaker. I dag er det lov.

Inger Harriet