Sommer + Morild = sant

Gled deg til 24. juli, da kommer Morild av Torill Karina Børnes i salg. Følg med på vår nettside – snart kan du bli forhåndsabonnent!

Gleder du deg til sommeren? Her er en god grunn til å glede seg enda mer enn før: i juli lanserer vi Morild, en ny romanserie fra Torill Karina Børnes. Vi kan love deg varme sommernetter, kjærlighet og intriger … og bading i glitrende morild!

Syndig kjærlighet og mørke hemmeligheter

Den røde boken duftet av farget skinn. En drøm var gått i oppfyllelse. I denne skulle hun skrive. Skape historier. Men først skulle hun skrive navnet sitt i den. Frida Kornelia Bakka, fra Bakkatunet.

Bergen, desember 1913

Elleve år gamle Frida er på bytur og får en vakker skrivebok av onkelen. Hun enser knapt slapset og kulden, for hun har fått den mest makeløse skatt. Plutselig blir hun løpt over ende av to slyngler, og hun er nær ved å bli påkjørt av en bryggerivogn. Boken faller i rennesteinen. Hun får bare glimt av et par isblå øyne, så er guttene borte.

Øya Mydla, 1920

Frida arbeider lange dager i saltebua og har mange plikter hjemme. I stjålne stunder dagdrømmer hun om nabogutten Sindre. En dag legger en båt til kai, og en velkledd ung mann stiger i land. Det er den nye eieren av kremmerstedet Solvik, og Frida klarer ikke å riste av seg følelsen av at hun har sett ham før.

Smakebit fra Morild

Frida våknet med et rykk og satte seg opp mens hun fortumlet lot øynene gli over rommet. Hun hadde drømt så levende. Om en mann, og henne, i en båt mens de lette etter noe. Hva de lette etter, husket hun ikke, men det hadde vært så spennende. Stemningen mellom dem var ladet. Denne mannen var fremmed, men hun hadde likt ham. Mens hun lette etter betydningen av drømmen, forsvant den sakte, men sikkert for henne. Og til slutt, da hun satte føttene på det kalde gulvet, husket hun ingenting av den. Bortsett fra selve båtturen, og at de hadde gått i land. I drømmen hadde hun visst navnet til mannen, men det husket hun ikke nå. Hun ilte ut til fjøset mens hun anstrengte seg for å huske hva han het, men den gryende morgenen og tanken på dagen som sto foran henne, visket det bort.

Følg med på vår nettside norskeserier.no – snart kan du tegne forhåndsabonnement! 

Torill Karina Børnes

Torill Karina Børnes (f. 1967) er utdannet tekstforfatter fra Westerdals Reklameskole, kommer fra øya Sotra utenfor  Bergen og bor i Ytrebygda med mann og barn. Hun har tidligere utgitt romanserien Spinnesteinens løfte.

Nå er hun aktuell med Morild, en sterk, varm og dramatisk romanserie fra Strilelandet og Bergen.