Konfektesken

Er du glad i konfekt? På Anna fra Røros‘ tid var det en enda større luksus enn det var i dag – ja, det var en riktig sjeldenhet.  I Anna fra Røros 5 får Anna en eske Kong Haakon konfekt av Johan – og det blir en andektig stemning :

Kong Haakon ble lansert som en hyllest til friheten og Kongens tilbakekomst i forbindelse med unionsoppløsningen i 1905. Siden den gang har den vært forbundet med høytid og fest, og er den dag i dag en yndet gave. Da Anna får en eske av Johan, føles det nok enda større enn om du eller jeg får en eske i dag …

Konfektesken åpnes

Anna fra Røros er i salg 26. juni. Les mer og bestill abonnement på norskeserier.no.

Endelig var kaffen varm, og hun kunne skjenke i til dem.

– Du får bryte forseglingen da, Anna. Det er da tross alt deg kavaleren har hatt i tankene da han kom med denne flotte gaven.

Mobro rakte henne esken med konfekt. Hun åpnet den forsiktig. Vek opp lokket, så alle bitene kom til syne. Hun kjente lukten av det søte. Det var så vakkert, med biter i forskjellige former og fasonger. Smakte de ulikt også? Hun skjøv esken ut på bordet så den sto mellom dem.

– Forsyn dere nå, sa hun. – Dere får én bit hver. Resten må vi spare.

– Du må velge først, sa Mobro.

Det glimtet i øynene hans. Hun hadde heldigvis greid å lokke ham opp i stampen også denne gangen. Så var det jo til overmål også lørdag. Så bestefaren og hun selv hadde også vært innom stampen, og skiftet klær. Bare en svak eim av hest hang igjen hos Mobro. Helt fri for den ble han nok aldri.

Hun tok en sjokolade fra esken og bet av en ørliten bit. Smaken var rett og slett himmelsk.

De tre mennene tok også en.

Det var andakt over stunden. Til og med Mobro maktet å være taus og bare nyte.

Så tok hun esken og gjemte den unna. Tenkte på Heine som måtte få smake når han kom tilbake fra setra. Sjokoladen kunne vare til mange gode stunder.

Mobro løftet drammeglasset og skålte rundt.

Anna fra Røros 5

Johan, Heine og Anna er mistenkt for å være skyld i den tragiske ulykken der en liten gutt druknet. Johan og Anna tiltrekkes av hverandre, men etter å ha blitt sveket to ganger, er Anna redd for at det kan skje igjen.

– Vi skal finne ut av det sammen, gjentok han med hviskende stemme, fortsatt med kinnet mot hennes. Og munnen mot øret, så hun kunne kjenne den varme pusten hans. – Sammen, Anna. Raseriet og indignasjonen hun hadde følt for litt siden, smeltet. I stedet følte hun seg myk og varm. Kanskje hadde han rett. Kanskje kunne de finne ut av det sammen.

Anna fra Røros 5 er i salg 26. juni. Les mer og bestill boka på norskeserier.no.