Polske lesere elsker Rosehagen!

Mange av våre serier blir oversatt til polsk og utgitt til glede for tusenvis av polske lesere. Rosehagen, Merete Liens historie fra Bergen og Kragerø, er spesielt populær!

Magdalena Wytrebowicz har gitt ut norske serieromaner i Polen i mange år. Hun leder forlaget Nordipress, og har et spesielt godt øye til Rosehagen, hvor de 62 første bøkene er utgitt så langt. De polske leserne er så heldige at de får en ny bok hver uke, siden Nordipress helst venter til en norsk serie er ferdig – eller kan avsluttes på en fornuftig måte.

Slik ser noen av de polske omslagene ut!

Den glemte hagen

I Polen heter serien Zapomniany ogród. Tittelen er ikke oversatt ordrett, Rosehagen kunne hete Różany ogród men Magdalena kjenner sitt publikum og valgte heller serietittelen «Den glemte hagen».

Magdalena Wytrebowicz har gitt ut norske serieromaner i Polen i mange år.

Akkurat slik en god serieroman skal være

Magdalena skriver om sitt eget forhold til Rosehagen: Velskrevet, oppslukende, ofte overraskende – slik som en god serieroman skal være. Selv om leseren er klar over at alt dette er en oppdiktet historie blir flere personskildringer så reelle, og deres holdninger så aktuelle. Rosehagens personer så mange varme følelser. Forfatteren er svært sparsommelig med erotiske scener, men lidenskap og gnist er der, og driver folk videre. Forfatterens talent til å utrykke følelser fornemmes så godt mellom linjene. Og så liker jeg at det er pen balanse i serien mellom dialog og maleriske naturskildringer.

Polske lesere elsker Rosehagen

«Jeg er i ferd med å lese bok nr 3 av Rosehagen, og jeg liker den allerede så godt. Det som fascinerer meg, er at nesten hver person i boka har sin historie, av og til lys, av og til mørk,  og den kommer frem etter hvert. Dette er svært oppslukende.» sier polske Alina om serien. Hun, og tusenvis av andre polske lesere, gleder seg til hver eneste bok i Merete Liens serie.

Om Rosehagen

Hemmeligheter og løgner i sørlandsmiljø.

Rosehagen er en serie om løgn og sannhet, om svik og kjærlighet. Handlingen foregår i Bergen og Kragerø på slutten av 1800-tallet. Emily Meyer har hukommelsestap, og husker ikke noe fra tiden før hun var ti år gammel. I mange år har hun levd et beskyttet liv i Bergen sammen med moren. Men en dag oppdager hun at tilværelsen er bygd på en løgn …

Et brev forandrer alt, og Emily forlater moren og kaster seg ut i et nytt liv i Kragerø. Der møter hun mennesker som vil henne vel; spesielt fyrvokteren Aksel. Men det er også mange som helst ser at hun forsvinner. Emily leter etter sannheten om sin fortid, men blir stadig møtt med nye løgner. Jo mer hun husker, desto viktigere blir det for visse personer å få henne til å tie.

Se filmtraileren til Rosehagen