Bli med på strikkedugnad for Fattighuset!

Vi i NorskeSerier vet at mange av dere lesere er dyktige strikkere. Det er flere av forfatterne våre også, og jammen har vi ikke noen strikkeentusiaster her i forlaget også. Så da redaktør Berit kom på den strålende ideen om å ha en strikkedugnad for Fattighuset, skjønte vi med en gang at det bare må vi gjøre!

Fattighuset er en frivillig organisasjon som jobber for å hjelpe mennesker i en vanskelig situasjon. De deler ut mat, klær og leker til dem som trenger det. Fordi de drives på helt frivillig basis, er de avhengige av donasjoner fra folk som deg og meg.

Når vinteren kommer og kulda setter inn, er det mange mennesker som ikke har råd til varme nok klær. Da er det mange som oppsøker klesutdelingen hos Fattighuset for å finne seg et plagg de kan holde seg varm i. I år ønsker vi i NorskeSerier, både forfattere og ansatte, å bistå det vi kan ved å strikke eller hekle varme, gode plagg til liten og stor, og vi vil gjerne ha deg med på laget!

StrikkepinnerBli med på dugnad – gi en gave som varmer!

Vi ønsker å gi en gave til Fattighusets brukere før vinteren setter inn, og oppfordrer våre lesere, forfattere, konsulenter og redaktører til å finne frem strikkepinnene – eller heklenålen.

Du bestemmer selv om du vil strikke eller hekle til store eller små, men vi ønsker at du legger ved en garnetikett med vaskeanvisning (dersom du har det) og oppgir cirka størrelse.

Hva kan du lage?

Luer, votter, skjerf, sokker, vogntepper, ullbukser og -gensere til barnehagebarna – alt som varmer kommer godt med! Og Fattighuset ønsker seg særlig klær til voksne, for dem får de ikke så ofte noe til.

Oppgir du navn og e-postadresse har vi anledning til å takke deg, og du er med i trekningen av en fin og stor pakke med håndarbeidsbøker.

Frist for innsendelse er 20. november.

Ditt bidrag sendes til: Cappelen Damm v/ Ane Ringstad, Postboks 1900 Sentrum, 0055 Oslo

Del gjerne dine strikkebilder med oss underveis, så kan vi heie på hverandre og være sammen i prosjektet! Send strikkebildene til norskeserier@cappelendamm.no eller publiser de på NorskeSeriers Facebook-side.

Vi er i gang!

Elisabeth Hammer, forfatteren av Skumringstid, er allerede ferdig med en blå barnegenser og et nydelig, varmt skjerf:

Elisabeth Hammer

Redaktør Berit er også godt i gang med sine bidrag; fargerike luer vil varme noen små babyer når vinteren kommer, og nå holder hun på med en body til en liten tass:

Så da sier vi bare: Klar, ferdig, strikk!

10 kommentar(er).
 1. NorskeSerier:

  Hei Berit. Supert – vi gleder oss til å se det du har strikket! Tusen takk! 🙂

  30. november 2017 kl 14:30
 2. Berit Ingemundsen:

  Nå har jeg strikket en stor kofte i ull. En stor genser i alpakka og en voksen ull genser i str M som jeg sender i måren. Håper det kan varme noen.

  5. november 2017 kl 21:41
 3. NorskeSerier:

  Hei Unni.

  Så flott – det kan du selvfølgelig! Lever det i resepsjonen til Cappelen Damm, Akersgata 47/49. Si at det skal til Ane Ringstad. 🙂

  24. oktober 2017 kl 09:56
 4. Unni Smedbakken:

  Hei

  Jeg har strikket en bærepose med luer, sokker og votter.
  Er det mulig å levere det et sted istedenfor å sende det ?

  21. oktober 2017 kl 11:42
 5. NorskeSerier:

  Hei Berit. Så flott! Tusen takk! 🙂

  10. oktober 2017 kl 14:02
 6. Berit Ingemundsen:

  Jeg er nå ferdig med en voksen kofte i str L.
  Jeg kommer til å strikke flere plagg. Men har ikke bestemt meg hva det blir enda

  8. oktober 2017 kl 21:26
 7. Strikker også for Bymisjonen, men klarer nok et par plagg til denne dugnaden og.
  Har mye ullgarn liggende, så noen luer ig et barnegensere skulle det nok bli en råd med?

  13. september 2017 kl 18:14
 8. Siri Selbo:

  Skulle gjerne med, men jeg har i flere år strikket til Kirkens Bymisjon i Drammen, Gi Det Videre. Ønsker dere lykke tilmed prosjektet.

  12. september 2017 kl 22:59

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *