Hva er vel mer passende enn å spise eplekake mens man leser Livet på Solhaug? Og eplene må selvfølgelig være fra Lier. Bak den deilige Livet på Solhaug-eplekaka i helgen – Torill Thorup deler oppskriften med deg her:
Serien min, Livet på Solhaug, ble lansert 18. september – midt i den fineste epletiden. Når handlingen i tillegg er lagt til en eplegård, ja, da passer det med oppskriften på eplekake. Jeg er svak for smaken av vanilje – nydelig i kombinasjon med epler!
SAFTIG EPLEKAKE MED VANILJESAUS
Dette trenger du:
- 250 g smør – til baking bruker jeg alltid ordentlig smør(Tine meierismør)
- 500 g sukker
- 1 liter ferdigkjøpt vaniljesaus
- 800 gram hvetemel
- 6 ts bakepulver
- 3 ts vaniljesukker
Fyll:
- 12 epler – gjerne av to forskjellige sorter som legges annenhver gang
- 3 ss kanel
- 3 ss sukker
Slik gjør du:
Smelt smør og sukker i en kjele under middels varme under omrøring. Spe med vaniljesausen til alt er godt blandet. Avkjøles en liten stund.
Bland sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle. Hell i vanilje- og smørblandingen. Rør deigen jevn og uten klumper.
Hell deigen over i en bakepapirkledd langpanne. Skrell eplene og del dem i passe tynne skiver. Stikk epleskivene ned i deigen i et pent mønster. Dryss over sukker- og kanelblandingen.
Stek kaken midt i ovnen på 175 grader i 50 minutter. Det er viktig å avkjøle den i formen en god stund etter at den er tatt ut. I begynnelsen kan den se rå ut, men den blir ikke det når den er avkjølt.
Serveres lun eller kald med krem eller vaniljeis.
Vel bekomme!
Torill
Klikk her for å bestille abonnement på Livet på Solhaug.