Bak den deilige Livet på Solhaug-eplekaka

Hva er vel mer passende enn å spise eplekake mens man leser Livet på Solhaug? Og eplene må selvfølgelig være fra Lier. Bak den deilige Livet på Solhaug-eplekaka i helgen – Torill Thorup deler oppskriften med deg her:

Serien min, Livet på Solhaug, ble lansert 18. september – midt i den fineste epletiden. Når handlingen i tillegg er lagt til en eplegård, ja, da passer det med oppskriften på eplekake. Jeg er svak for smaken av vanilje – nydelig i kombinasjon med epler! 

SAFTIG EPLEKAKE MED VANILJESAUS  

Dette trenger du: 

  • 250 g smør – til baking bruker jeg alltid ordentlig smør(Tine meierismør)
  • 500 g sukker
  • 1 liter ferdigkjøpt vaniljesaus
  • 800 gram hvetemel
  • 6 ts bakepulver
  • 3 ts vaniljesukker 

Fyll:

  • 12 epler – gjerne av to forskjellige sorter som legges annenhver gang
  • 3 ss kanel
  • 3 ss sukker 

Slik gjør du: 

Smelt smør og sukker i en kjele under middels varme under omrøring. Spe med vaniljesausen til alt er godt blandet. Avkjøles en liten stund.  

Bland sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle. Hell i vanilje- og smørblandingen. Rør deigen jevn og uten klumper.  

Hell deigen over i en bakepapirkledd langpanne. Skrell eplene og del dem i passe tynne skiver. Stikk epleskivene ned i deigen i et pent mønster. Dryss over sukker- og kanelblandingen.  

Stikk epleskivene ned i deigen i et pent mønster.

Stek kaken midt i ovnen på 175 grader i 50 minutter. Det er viktig å avkjøle den i formen en god stund etter at den er tatt ut. I begynnelsen kan den se rå ut, men den blir ikke det når den er avkjølt.  

Serveres lun eller kald med krem eller vaniljeis.  

 Vel bekomme!

Torill

Klikk her for å bestille abonnement på Livet på Solhaug.