«Breidablikk» er Elisabeths favoritt

Månedens leser i november er Elisabeth! Elisabeth er en ivrig leser på 40 år fra Brandal, en liten bygd i Hareid kommune. Der bor hun sammen med mann og to barn, og lesing er en viktig del av livet hennes.

– Eg har alltid ei eller to bøker i sving. Eg liker å kose meg med ei bok på kvelden og ellers når eg har små pauser i kvardagen. Det blir i alle fall et par bøker i veka, og så venter eg utålmodig på neste utgivelse. Fordelen er at eg abonnerer, så det blir ikkje altfor lenge å vente. ?

Alvestad, Bare Maja, Breidablikk, Jordbærdamene, Livet på Solhaug, Morild, Skyggespill, Sønnavind og Veien hjem. Elisabeth leser mange serier! Vi spurte henne om hun hadde en favoritt:

– Av desse eg les no er det Breidablikk eg liker best. Der får du bli kjent med ei jente fra enkle kår som må lære seg å leve blant finere folk. Ho er så enkel og rett fram i måten ho er på, og det er spennende å følge ho og personene rundt ho. Det foregår på ei lita øy langt oppi nord, og menneska som bur der har alle ulike ting dei strever med på kvar sin måte. Serien har mykje humor, dramatikk, sorg og glede, og det er vanskelig å legge fra seg boka.

   

Av alle seriene som er ferdigskrevet, har Elisabeth likt I krig og kjærlighet, Storgårdsfolk og Arvesynd best.

– Desse seriene likte eg veldig godt på grunn av at mykje av det historiske stemmer med ting som har skjedd. Dessuten handler det om sterke damer som takler livet på ulike måter.

Elisabeth begynte å lese serier på 90-tallet, og de første seriene hun leste var Isfolket, Heksemesteren og Sagnet om Lysets rike. Hun leser serieromaner fordi hun synes det er spennende å følge  hovedpersonene gjennom livet.

Som «Månedens leser» ønsket Elisabeth seg de tre første bøkene av Anna fra Røros.

– Når eg les romanene lever eg meg inn i deira liv og gjer meg opp tanker og bilder i haudet. Eg liker serier som bygger på virkelige historiske hendelser, og eg lærer også mykje historie av å lese. Ofte må eg google hendelser som står i boka for å sjå om det har hendt og lese mer om det.

Det er som regel noen hovedpersoner man husker ekstra godt, og Elisabeth har gode minner om både Johanna fra Storgårdsfolk og Mali fra Arvesynd.

– Dei var sterke og uavhengige kvinner som levde eit spennende og tungt liv som odelsjenter på kvar sin storgård. Eg liker at dei klarte å nå mange av sine mål sjølv om samfunnet, gård, mann og barn krevde sitt av dei.

Gratulerer med tittelen «månedens leser», Elisabeth! De tre første bøkene i serien Anna fra Røros dukker snart opp i postkassen din.

Vil du bli månedens leser?
Hver måned trekker vi en heldig leser som får de tre første bøkene i en valgfri serie. Send en e-post med navn og adresse til norskeserier@cappelendamm.no , og skriv noen linjer om hvilke serier du leser fra NorskeSerier. Merk e-posten med “Månedens leser”.

Har du allerede sendt en e-post til oss? Da trenger du ikke å sende en ny! Vi trekker månedens leser blant alle e-postene som er sendt oss, uavhengig av når!