Solhaug – gården der konflikter og uvennskap rår … 

I forrige uke kom Livet på Solhaug 3Farshjerte, i salg. Kanskje du allerede har rukket å lese den?

Forsidene til serien blir illustrert av Eline Myklebust Madsen, og siden hun leser alle manus, klarer hun å levendegjøre spennende scener fra handlingen. Denne gangen ønsket jeg å få med en hest på forsiden – hester er viktige i mine serier – og vi ser Sørine i full galopp på Hannover. Hvorfor har hun det så travelt? På Solhaug dyrkes det epler og det holdes bier. Under skrivingen fikk jeg en idé: Kunne biene brukes til mer enn bare pollinering og til å produsere honning? Jo, fant jeg ut, for selv om bier vanligvis er vennlige skapninger, kan de også gi livstruende stikk … 

 

Konflikter, uvennskap og tragedier
Farshjerte er vi kommet til høsten 1924. I september ville Sørines forsvunnede bror, Kristian, ha fylt tjue år. Faren orker ikke å prate om eller markere sønnens bursdag, men da Sørine kommer over ham på et høyst uvanlig sted, får de snakket sammen om tragedien som ligger som en mørk skygge over hverdagen deres.     

Jeg skapte Petra fordi det var greit å ha en hjelpsom tjenestejente i bakgrunnen, men hun har trådt frem og fått liv. Leserne har nok merket at det er en del som skurrer i oppførselen hennes, og fremover vil hun få en større rolle i Livet på Solhaug. Iselin er slem mot henne, og hun liker å minne Petra om det livet hun levde før:

 ”Du er en gjøkunge – bokstavelig talt plukket opp fra et reir – et avkom av simpleste sort. Ikke tro at det du sier betyr noe for noen. Du påvirker ingen – du utgjør ingen forskjell for noen.”  

 

Iselin og Petra

 I bok 3 får du stifte bekjentskap med Dorothea Stillesen. Hun er datter en av utflyttet liung, og hun og familien tilbringer hver sommer på lystgården Stillesholmen. Dorothea er frimodig, likefrem og full av glede, og Sørine nyter bekymringsløse øyeblikk sammen med henne. For Sørine er det godt å få fristunder sammen med venninnen sin og fra Solhaug –  gården der konflikter og uvennskap rår …  

Kos deg videre med Livet på Solhaug!

Torill 🙂

 

Har du ennå ikke lest første bok i serien? Du får den helt gratis på norskeserier.no!

Vil du abonnere på Livet på SolhaugFørste bok i abonnementet spanderer vi!

Livet på Solhaug