Torill Thorups nyttårsforsett

Kjære leser, 

Jeg hører stadig om folk som stresser for å få alt ferdig til jul. Jeg har ikke slitt meg ut i år. Det skal sies at jeg, mannen min og barna våre var heldige som kom til dekket bord hos svigerforeldrene mine på julaften, og første juledag var vi bedt til min mor.

Men det er også en annen grunn til at jeg har sluppet unna alt stresset julen fort fører med seg: Vi voksne har sluttet å kjøpe gaver til hverandre. Det er noe vi kuttet ut for fem–seks år siden. Jeg forstår gleden ved å gi bort noe andre kan ha ønsket seg, men for meg er det vel så viktig å komme med en oppmerksomhet en annen dag i året. Vise at jeg tenker på mine kjære utenom høytidene. Det trenger heller ikke å være en gjenstand, men gjerne en opplevelse. Dessuten – og ærlig talt – er jeg noe lei av kjøpehysteriet. Før kjøpte man noe familiemedlemmene trengte, men hva skal man gi til dem som ikke engang vet hva de ønsker seg?  

Livet på Solhaug 4 er i salg nå!

Barna i familien har selvsagt fått gaver, og gavene er valgt med omhu. I år var datteren min gammel nok til å forstå nedtelling til jul og hva nissen er for noe. Ironisk nok var det den billigste gaven hun satte størst pris på, nemlig kjolen til Elsa i Frost. Himmelblå kjole med glitrende slep, må vite, en prinsesse verdig.

Snart går vi inn i 2018. 

Om jeg har noen nyttårsforsetter? Klok av skade har jeg ikke tenkt å sette opp en liste over alt jeg bør bli bedre til (selv om det sikkert hadde vært nødvendig.) Jeg vet at man som regel ikke klarer å innfri mer enn halvparten, ja, kanskje bare en tredjedel av det man håpet å oppnå – og da blir man bare skuffet over seg selv. Jeg har et avslappet forhold til nyttårsforsetter, men det er én ting jeg kan love deg: I 2018 skal jeg skrive 7 bøker i Livet på Solhaug (seks bøker vil utgis i 2018) – og jeg skal gjøre mitt ytterste for at du skal få en god og følelsesladet historie. Det er lagt mange planer for folket på Solhaug, og jeg gleder meg til å skrive videre.  

Godt nyttår og god leseglede!