Sønnen til Lillian er modell på Skjærgårdsliv!

Hver måned trekker vi frem en av våre fantastiske lesere, som vi ønsker å gi litt ekstra oppmerksomhet. Vi har nå trukket månedens leser for januar, og den heldige er Lillian Hennie Nagel. Gratulerer, Lillian!

Sagaen om Isfolket var den aller første serien Lillian leste.

– Den leste jeg da jeg gikk på ungdomsskolen på begynnelsen av 90-tallet. Jeg liker å lese serieromaner fordi man følger hovedpersonene lenge, gjennom mange bøker og gjennom ulike situasjoner. Jeg liker også måten de er skrevet på. Det er ikke tung litteratur som krever mye av meg som leser, samtidig som de kan være lærerike, fascinerende og provoserende.

Sønnen modell på Skjærgårdsliv
Lillian har lest mange serier opp gjennom årene; hun er ferdig med både Arvesynd, Livsarven, Storgårdsfolk, Hannah og Odelsjenta. For øyeblikket leser hun Breidablikk, Ingebjørg Olavsdatter, Sønnavind og Sølvbåndet.

– På vent har jeg Livet på Solhaug, Alvestad og Havets datter. Også tror jeg at jeg må lese Skjærgårdsliv. Sønnen min, Martin, har nemlig vært modell på bok 32 og 34 i serien. Jeg er veldig stolt av det. 🙂

Storgårdsfolk er favoritten
Når vi spør Lillian om hva som er favorittserien hennes, er hun ikke i tvil.

– Favorittserien min må være Storgårdsfolk! Den var så levende og detaljert skrevet at jeg levde meg inn i bøkene. Jeg leste én bok om dagen, det var så vidt det ble jul i heimen det året… Jeg var ordentlig trist når siste bok var lest, jeg klarte ikke å lese noe annet på flere uker.

Lillian er spesielt glad i serier fra 1800-tallet, med sterke hovedpersoner og hvor man følger flere generasjoner gjennom mange bøker.

– En annen favoritt er Breidablikk, mye fordi familien min kommer fra og fortsatt bor i Steigen. Det er mye gjenkjennelig i serien, både stedene, naturen og det nordnorske lynnet hos menneskene.

Gratulerer igjen med tittelen Månedens leser, Lillian! De tre første bøkene i serien Skjærgårdsliv dukker snart opp i postkassen din. 🙂


Vil du bli månedens leser?

Hver måned trekker vi en heldig leser som får de tre første bøkene i en valgfri serie. Send en e-post med navn og adresse til norskeserier@cappelendamm.no , og skriv noen linjer om hvilke serier du leser fra NorskeSerier. Merk e-posten med “Månedens leser”.

Har du allerede sendt en e-post til oss? Da trenger du ikke å sende en ny! Vi trekker månedens leser blant alle e-postene som er sendt oss, uavhengig av når!